Kihirdették a családi plakátpályázat nyerteseit Veszprémben

2018. február 28. szerda 09:02

A házasság hete alkalmából családi plakátpályázatot hirdettek Veszprémben. A díjátadót február 17-én tartották a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A beérkezett alkotásokat Somogyi Eszter, a Szent Margit Római Katolikus Óvoda vezetője, Csík Richárd képzőművész és Szegedi László rendező-operatőr értékelte. A díjakat Takáts István érseki irodaigazgató és Porga Gyula polgármester adta át.

Takáts István érseki irodaigazgató elismerően szólt a gyermekek rajzairól, melyeken többségében összekapaszkodó családokat és hatalmas szíveket látni. „Ezek olyan szeretetet tükröznek a gyermekek részéről, mely képes beragyogni az emberi életet” – mondta az irodaigazgató. Somogyi Eszter, a zsűri elnöke azt hangsúlyozta, hogy a családok azok a közösségek, melyek legtöbb erőt tudják adni a mindennapokban.

A díjátadón húsz gyermeket díjaztak két kategóriában. A helyezéseket elért gyermekek mellett többeket különdíjjal jutalmaztak. A rendezvényen kihirdették a veszprémi családsegítő szolgálat PÁR kérdés című pályázatának eredményét is.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
nem-legenda-merce-kaszap-istvanra-emlekeztek-parbeszed-hazaban
Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló emlékét.

2018. szeptember 18. kedd
berczi-bernat-ciszterci-apat-benedikalasat-unnepeltek-zircen
Bérczi Bernát ciszterci apát benedikálását ünnepelték Zircen

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján tartották az új ciszterci apát benedikálását Zircen. A szertartást Mauro Giuseppe Lepori generális apát végezte. A zirci ciszterci szerzetesközösség július 13-án választotta meg hat évre Bérczi L. Bernát eddigi kormányzóperjelt a monostor apátjává.

2018. szeptember 18. kedd