Kiskunhalasi sírokat szépített a Pásztortűz Egyesület

2012. november 9. péntek, 09:37

Az egyesület 2010 óta gondoz hadisírokat.

A szervezet a katolikus temető első világháborús parcelláját (11. sz.) hozta rendbe. A ravatalozó mögötti területen méteres gyomból egyáltalán nem látható sírkeresztek és sírhantok kerültek elő. Mintegy 90 sírhelyet rendeztek, ahol az első világégésben Halason hadikórházakban elhunyt honvédek vagy a fronton elesett helyi katonák, illetve hadirokkantak hantjai vannak.

2011 tavaszán sírkereszteket raktak le a jelöletlen síroknál. Közel 15 halom felett nem volt sírjel. A református új temető hősi (2. sz.) parcellájában található rendezetlen katonai sírokat is megszépítették. Hat sírhely volt elgazosodva és/vagy sírkereszt nélkül. Négy névtáblával ellátott sírjel van azóta a második világháborúban elhunyt halasi katonák vagy Kiskunhalason elesett hősi halottak hantjai felett - tájékoztatta szerkesztőségünket Végső István.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57
erdo-peter-nagyszeru-lenne-ha-az-eucharisztikus-kongresszust-boldogga-avatas-is-kiserhetne
Erdő Péter: Nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggáavatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott február 15-én MTI-nek.

2019. február 15. péntek