Liturgikusének-versenyt hirdet a Görögkatolikus Metropólia

2019. február 8., péntek | 11:21

A Görögkatolikus Metropólia tizenegyedik alkalommal hirdeti meg liturgikusének-versenyét minden korosztálynak. Az egyházmegyei elődöntők legjobbjai a metropóliai döntőbe juthatnak tovább.

Az idei verseny különlegessége, hogy a szervezők nem helyezéseket osztanak ki, hanem arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazzák a meghallgatott énekeket. Idén is lehet jelentkezni egyéni, csoportos, illetve családi énekléssel. A csoportoknak és családoknak legalább három, legfeljebb öt éneklő taggal kell fellépniük. A követelmény mindkét fordulóban ugyanaz lesz, korcsoportonként meghatározva. A parlando éneklési módot külön értékeli a zsűri.

Jelentkezni 2019. március 14-ig, az enekverseny@gorogkatolikus.hu e-mail-címen lehet. A szervezők kérik, hogy a jelentkezés során mindenki tüntesse fel a nevét vagy csapata nevét, korcsoportját, iskoláját vagy parókiáját, felkészítőjét, valamint egyházmegyéjét. 

Az énekverseny egyházmegyei fordulóit március 23-án tartják. A Hajdúdorogi Főegyházmegye versenyzői a hajdúdorogi Szent Bazil-iskolában lépnek fel, a Miskolci Egyházmegye a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában rendezi meg döntőjét, a Nyíregyházi Egyházmegye énekesei pedig a nyíregyházi Szent Miklós-iskolában vesznek részt a megmérettetésen. A metropóliai énekversenyt április 6-án, 15 órától rendezik meg a máriapócsi Emmánuel Zarándokközpontban. 

Bővebb információ, köztük a kötelező énekek korcsoportok szerinti lebontásban, valamint a letölthető segédanyag a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapján érhető el.  

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle