Liturgikusének-versenyt hirdet a Görögkatolikus Metropólia

2019. február 8. péntek, 11:21

A Görögkatolikus Metropólia tizenegyedik alkalommal hirdeti meg liturgikusének-versenyét minden korosztálynak. Az egyházmegyei elődöntők legjobbjai a metropóliai döntőbe juthatnak tovább.

Az idei verseny különlegessége, hogy a szervezők nem helyezéseket osztanak ki, hanem arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazzák a meghallgatott énekeket. Idén is lehet jelentkezni egyéni, csoportos, illetve családi énekléssel. A csoportoknak és családoknak legalább három, legfeljebb öt éneklő taggal kell fellépniük. A követelmény mindkét fordulóban ugyanaz lesz, korcsoportonként meghatározva. A parlando éneklési módot külön értékeli a zsűri.

Jelentkezni 2019. március 14-ig, az enekverseny@gorogkatolikus.hu e-mail-címen lehet. A szervezők kérik, hogy a jelentkezés során mindenki tüntesse fel a nevét vagy csapata nevét, korcsoportját, iskoláját vagy parókiáját, felkészítőjét, valamint egyházmegyéjét. 

Az énekverseny egyházmegyei fordulóit március 23-án tartják. A Hajdúdorogi Főegyházmegye versenyzői a hajdúdorogi Szent Bazil-iskolában lépnek fel, a Miskolci Egyházmegye a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában rendezi meg döntőjét, a Nyíregyházi Egyházmegye énekesei pedig a nyíregyházi Szent Miklós-iskolában vesznek részt a megmérettetésen. A metropóliai énekversenyt április 6-án, 15 órától rendezik meg a máriapócsi Emmánuel Zarándokközpontban. 

Bővebb információ, köztük a kötelező énekek korcsoportok szerinti lebontásban, valamint a letölthető segédanyag a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapján érhető el.  

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
-felfigyelt-rank-vilag-harminceves-magyar-maltai-szeretetszolgalat
„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17. vasárnap
ferenc-papa-jezus-segit-hogy-kigyogyuljunk-kronikus-rovidlatasbol2
Ferenc pápa: Jézus segít, hogy kigyógyuljunk a krónikus rövidlátásból

Február 17-én a délben a Szentatya Jézus boldogmondásairól és az úgynevezett „jaj-mondásairól” elmélkedett. Rámutatott: a szenvedők nem azért boldogok, mert szenvednek, hanem mert Jézus szabadulást hoz nekik.

2019. február 17. vasárnap