Már várja a jelentkezéseket a Chemin Neuf Közösség a 2019-es Kána-hétre

2018. december 29. szombat, 17:00

A Chemin Neuf Közösség várja a jelentkezéseket a 2019-es Kána-hétre, amely július 28. és augusztus 3. között lesz Bodrogolasziban. A házaspároknak szóló héten évről évre 35–40 pár vesz részt.

A Kána-hét pihenésre és házastársi találkozásra szánt időt jelent. A Chemin Neuf Közösség minden párnak ajánlja, legyenek akár fiatalok, akár több évtizede házasok; felekezettől függetlenül; gyerekekkel, vagy anélkül érkezők. Azoknak szól ez a program, akik szeretnének kiszakadni a mindennapi rutinból, akik időt szánnának kapcsolatukra, együtt szeretnének benne fejlődni, és felfedezni (újra) Isten jelenlétét életükben.

A Kána-hét lehetőséget teremt arra, hogy egy hétre megálljunk, és lehetővé tegyük a Teremtő számára hogy „borrá változtassa a vizet” (vö. Jn 2, 1–11).

Vannak, akik azért jönnek, hogy megerősítsék a házassági esküjüket, vagy elmélyítsék az elkötelezettségüket a másik felé. Mások azért, hogy megújítsák a párbeszédet egymás között, illetve, hálát adjanak a közös életükért, és keressék az Úr irányítását az életükben.

A program tanításokat, tanúságtételeket, páros időt, szentmisét, kiengesztelődést, közös imádkozást és dicsőítést foglal magába. A párok gyerekekkel együtt vehetnek részt a héten. A kisebb gyermekek a szülőkkel egy helyszínen vannak, de a kicsiknek külön, koruknak megfelelő programokat szerveznek a hét folyamán. A nagyobbak várhatóan egy közeli helyen fognak táborozni, a Kána-hét számukra is élményt nyújt. Hazatérve a gyerekek sokszor mondják szüleiknek, hogy jó rájuk nézni, mert megváltoztak.

 

A Chemin Neuf Közösség jezsuita alapítású, ökumenikus elhivatottságú katolikus közösség, amely 1973-ban alakult Lyonban, Franciaországban. Ma közel 2500 tagja van, 30 országban. Tagjai szerzetes férfiak és nők, házaspárok és egyedülállók. A közösség Kána missziója közel 40 éve létezik, több mint 50 országban, 5 kontinensen, és minden keresztény felekezet képviselteti magát benne.

Információ és jelentkezés a Chemin Neuf Közösség honlapján.

Forrás és fotó: Chemin Neuf Közösség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20