Már várja a jelentkezéseket a Chemin Neuf Közösség a 2019-es Kána-hétre

2018. december 29. szombat 17:00

A Chemin Neuf Közösség várja a jelentkezéseket a 2019-es Kána-hétre, amely július 28. és augusztus 3. között lesz Bodrogolasziban. A házaspároknak szóló héten évről évre 35–40 pár vesz részt.

A Kána-hét pihenésre és házastársi találkozásra szánt időt jelent. A Chemin Neuf Közösség minden párnak ajánlja, legyenek akár fiatalok, akár több évtizede házasok; felekezettől függetlenül; gyerekekkel, vagy anélkül érkezők. Azoknak szól ez a program, akik szeretnének kiszakadni a mindennapi rutinból, akik időt szánnának kapcsolatukra, együtt szeretnének benne fejlődni, és felfedezni (újra) Isten jelenlétét életükben.

A Kána-hét lehetőséget teremt arra, hogy egy hétre megálljunk, és lehetővé tegyük a Teremtő számára hogy „borrá változtassa a vizet” (vö. Jn 2, 1–11).

Vannak, akik azért jönnek, hogy megerősítsék a házassági esküjüket, vagy elmélyítsék az elkötelezettségüket a másik felé. Mások azért, hogy megújítsák a párbeszédet egymás között, illetve, hálát adjanak a közös életükért, és keressék az Úr irányítását az életükben.

A program tanításokat, tanúságtételeket, páros időt, szentmisét, kiengesztelődést, közös imádkozást és dicsőítést foglal magába. A párok gyerekekkel együtt vehetnek részt a héten. A kisebb gyermekek a szülőkkel egy helyszínen vannak, de a kicsiknek külön, koruknak megfelelő programokat szerveznek a hét folyamán. A nagyobbak várhatóan egy közeli helyen fognak táborozni, a Kána-hét számukra is élményt nyújt. Hazatérve a gyerekek sokszor mondják szüleiknek, hogy jó rájuk nézni, mert megváltoztak.

 

A Chemin Neuf Közösség jezsuita alapítású, ökumenikus elhivatottságú katolikus közösség, amely 1973-ban alakult Lyonban, Franciaországban. Ma közel 2500 tagja van, 30 országban. Tagjai szerzetes férfiak és nők, házaspárok és egyedülállók. A közösség Kána missziója közel 40 éve létezik, több mint 50 országban, 5 kontinensen, és minden keresztény felekezet képviselteti magát benne.

Információ és jelentkezés a Chemin Neuf Közösség honlapján.

Forrás és fotó: Chemin Neuf Közösség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő