Márfi Gyula érsekkel ünnepelték a Szent László-búcsút Balatonfűzfőn

2018. július 3. kedd 15:49

Laposa Norbert plébános meghívására Márfi Gyula érsek mutatott be búcsúi szentmisét a balatonfűzfő-gyártelepi Szent László-templomban július 1-jén.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szentmisén koncelebrált Ajtós József László paloznaki plébános, kerületi esperes, Beke Zsolt berhidai plébános, helyettes esperes, valamint Stadler László Dezső, a veszprémi Regina Mundi-templom plébánosa.

Az ünnepi szentmise keretében a főpásztor megáldotta a templom új tabernákulumát, valamint beiktatta plébánosi tisztségébe Laposa Norbertet, aki 2017 augusztusa óta szolgál plébániai kormányzóként a településen. A szertartás során Laposa Norbert megújította papszentelésekor tett fogadalmát.

Márfi Gyula érsek a templom búcsúünnepe kapcsán Szent László királyról beszélt homíliájában; bemutatta életének fontosabb eseményeit és a hozzá köthető csodákat. Számtalan erényét példaként a hívek elé állítva kiemelte, hogy sok embernél az egyes tulajdonságok egymással ellentétesnek tűnnek, pedig valójában összetartoznak.

Ilyen például az igazságosság és ugyanakkor az irgalmasság, valamint a hősies bátorság és az alázatosság. Kevés ember gyakorolja ezeket egyszerre, pedig csak az igazán bátor ember tud szerény is és alázatos is lenni. Szent László ilyen bátor ember volt, aki a csatákat nem hátulról irányította, hanem elölről, és mégis szerényen és alázatosan vezette a népét – hangsúlyozta az érsek.

A szentmise végén a közösség új kántora, Vántus Gábor letette esküjét, majd Ajtós József László kerületi esperes mondott köszönetet a főpásztornak Laposa Norbert plébánosi beiktatásáért.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

2018. július 21. szombat
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 6,30–34)

2018. július 21. szombat