Márfi Gyula érsekkel ünnepelték a Szent László-búcsút Balatonfűzfőn

2018. július 3. kedd 15:49

Laposa Norbert plébános meghívására Márfi Gyula érsek mutatott be búcsúi szentmisét a balatonfűzfő-gyártelepi Szent László-templomban július 1-jén.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szentmisén koncelebrált Ajtós József László paloznaki plébános, kerületi esperes, Beke Zsolt berhidai plébános, helyettes esperes, valamint Stadler László Dezső, a veszprémi Regina Mundi-templom plébánosa.

Az ünnepi szentmise keretében a főpásztor megáldotta a templom új tabernákulumát, valamint beiktatta plébánosi tisztségébe Laposa Norbertet, aki 2017 augusztusa óta szolgál plébániai kormányzóként a településen. A szertartás során Laposa Norbert megújította papszentelésekor tett fogadalmát.

Márfi Gyula érsek a templom búcsúünnepe kapcsán Szent László királyról beszélt homíliájában; bemutatta életének fontosabb eseményeit és a hozzá köthető csodákat. Számtalan erényét példaként a hívek elé állítva kiemelte, hogy sok embernél az egyes tulajdonságok egymással ellentétesnek tűnnek, pedig valójában összetartoznak.

Ilyen például az igazságosság és ugyanakkor az irgalmasság, valamint a hősies bátorság és az alázatosság. Kevés ember gyakorolja ezeket egyszerre, pedig csak az igazán bátor ember tud szerény is és alázatos is lenni. Szent László ilyen bátor ember volt, aki a csatákat nem hátulról irányította, hanem elölről, és mégis szerényen és alázatosan vezette a népét – hangsúlyozta az érsek.

A szentmise végén a közösség új kántora, Vántus Gábor letette esküjét, majd Ajtós József László kerületi esperes mondott köszönetet a főpásztornak Laposa Norbert plébánosi beiktatásáért.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

2018. november 20. kedd
elment-hang-meghalt-bozsony-ferenc
Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő nekrológját közöljük.

2018. november 20. kedd