Márfi Gyula érsekkel ünnepelték a Szent László-búcsút Balatonfűzfőn

2018. július 3. kedd, 15:49

Laposa Norbert plébános meghívására Márfi Gyula érsek mutatott be búcsúi szentmisét a balatonfűzfő-gyártelepi Szent László-templomban július 1-jén.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szentmisén koncelebrált Ajtós József László paloznaki plébános, kerületi esperes, Beke Zsolt berhidai plébános, helyettes esperes, valamint Stadler László Dezső, a veszprémi Regina Mundi-templom plébánosa.

Az ünnepi szentmise keretében a főpásztor megáldotta a templom új tabernákulumát, valamint beiktatta plébánosi tisztségébe Laposa Norbertet, aki 2017 augusztusa óta szolgál plébániai kormányzóként a településen. A szertartás során Laposa Norbert megújította papszentelésekor tett fogadalmát.

Márfi Gyula érsek a templom búcsúünnepe kapcsán Szent László királyról beszélt homíliájában; bemutatta életének fontosabb eseményeit és a hozzá köthető csodákat. Számtalan erényét példaként a hívek elé állítva kiemelte, hogy sok embernél az egyes tulajdonságok egymással ellentétesnek tűnnek, pedig valójában összetartoznak.

Ilyen például az igazságosság és ugyanakkor az irgalmasság, valamint a hősies bátorság és az alázatosság. Kevés ember gyakorolja ezeket egyszerre, pedig csak az igazán bátor ember tud szerény is és alázatos is lenni. Szent László ilyen bátor ember volt, aki a csatákat nem hátulról irányította, hanem elölről, és mégis szerényen és alázatosan vezette a népét – hangsúlyozta az érsek.

A szentmise végén a közösség új kántora, Vántus Gábor letette esküjét, majd Ajtós József László kerületi esperes mondott köszönetet a főpásztornak Laposa Norbert plébánosi beiktatásáért.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

20:08
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara-94565
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

2019. február 22. péntek