Megáldották a soproni katolikus kollégium új kápolnáját

2019. február 8., péntek | 9:52

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg január 31-én a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium újonnan kialakított kápolnáját.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az ünnepi szentmisén koncelebrált Horváth Imre kanonok, városplébános, Kovács Gergő Vilmos soproni egyetemi lelkész, Kaposi Gábor győri egyetemi lelkész, Horváth László kórházlelkész, valamint részt vett a Soproni Egyetem vezetősége, számos oktatója és dolgozója, a helyi egyházközség képviselői, és a kollégium lakói. A kollégisták a ministrálás mellett a zenei szolgálatot is ellátták a szertartáson.

Veres András püspök homíliájában a csend fontosságára hívta fel a figyelmet, illetve az imádság minél tartalmasabb megélésének lehetőségére. Az embernek, mint Isten teremtményének, szüksége van arra, hogy Teremtőjével találkozzon, s párbeszéd alakuljon ki köztük. Tudatosan kell megtalálnunk a szív csöndjét, ahol Isten szól hozzánk, s ahol meghallhatjuk a hangját. A hívő ember életében a kápolna, a templom egy olyan hely, ahol ő maga is, sőt egy közösség kötelékén belül is vissza tud húzódni, el tud csendesedni. Az áldás után ott lakik az Úr, és szükséges, hogy a mindennapok rohanásában újra és újra vágyakozzunk betérni a kápolnába. Aki keresi a csöndben Istent, az meg fogja találni. A szentostyában Jézus lakik, s az áldással szent lesz a kápolna, ahol imádkozhatunk. „Imádkozzátok tele ezeket a falakat, s meg fogjátok ismerni Isten jelenlétét, szeretetét. Ezentúl legyen elmélyültebb, odaadóbb lelki élete annak, aki betér a kápolnába” – zárta szentbeszédét a főpásztor.

A szentmise Kaposi László kollégiumigazgató beszédével ért véget, aki köszönetét fejezte ki az áldásért, valamint a püspökségtől kapott főoltárért. A szentmisét követően agapéra invitálták a megjelenteket.

A diákok a közös esti zsolozsmán, a kompletóriumon már az újonnan megáldott kápolnában imádkozhattak.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Sopron Média

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle