Michael August Blume nuncius látogatást tett a Szent Gyermekség Műve animátorainak lelkigyakorlatán

2019. január 8. kedd 9:00

Michael August Blume apostoli nuncius, verbita szerzetes vízkereszt előestéjén, január 5-én meglátogatta a Pápai Missziós Művek égisze alatt működő Szent Gyermekség Művében szolgálatot teljesítő animátorok lelkigyakorlatát Budapesten.

A lelkigyakorlaton a jubileumi esztendőre készültek a résztvevők: hazánkban tízéves a Szent Gyermekség Műve, mely a katolikus gyermekeket gyűjti Jézus köré. A jubileumi programokhoz és teendőkhöz kérték közösen Isten áldását.

Madassery Benvin Sebastian SVD, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója, a lelkigyakorlat vezetője és házigazdája hívta meg a lelkigyakorlatra rendtársát, Magyarország apostoli nunciusát. Michael August Blume megosztotta a jelenlévőkkel missziós tapasztalatait, melyeket előző szolgálati helyén, Afrikában, Ugandában szerzett. Megköszönte a Szent Gyermekség Művében tevékenykedők munkáját; elismerően szólt arról, hogy a görögkatolikusok ilyen lelkesen vesznek részt a missziós munkában.

A Nyíregyházi Egyházmegyét két nevelési-oktatási intézményből – a mátészalkai Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskolából és a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumból – hét fő képviselte a lelkigyakorlaton. A vacsorát követő kötetlen beszélgetés alkalmával a résztvevők meghívták intézményeikbe a nunciust.

Michael August Blume rámutatott: Keresztelő Szent János meghirdette Isten örömét és szeretetét az embereknek; hétköznapi emberekhez szólt, akik megkérdezték tőle, mit kell tenniük, hogy kedvére legyenek Istennek. János egyszerű és gyakorlatias szavakat mondott: amid van, meg kell osztanod azokkal, akik szükséget szenvednek (vö. Lk 3, 10–14). Erre az Isten szemével való látásra és az önzetlen, tevékeny szeretetre kell vezetni a gyermekeket is.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabó B. Sándorné

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
Útravaló – 2019. március 19., Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Útravaló – 2019. március 19., Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. március 19.

Mai evangélium – 2019. március 19.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,16.18–21.24a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle