Nagymaros 2019-ben is várja a fiatalokat

2019. január 4. péntek, 12:55

2019-ben május 18-án és október 5-én várja a fiatalokat ismét a nagymarosi templom, a plébániakert, a Duna-part.

A találkozók előkészítése már javában zajlik – és ahogy múlnak a hónapok, hetek a találkozóig, úgy derül majd ki egyre több részlet az előadókról és a programokról. Már nem kell sokat várni a tavaszi Nagymarosi levél megjelenésére sem!

A soron következő találkozókon folytatódik a tavaly megkezdett témakör: 2018 októberében keresztény életünk beavató szentségeit helyezték a középpontba, együtt gondolkodtak a keresztség, a bérmálás szentségéről. 2019 tavaszán a figyelem a gyógyulás szentségei felé fordul: a megtérés, a bűnbánat, életünk gyászai és veszteségei, ezek feldolgozása lesz a fő téma. Ősszel pedig az életfordulók, az elköteleződés szentségei állnak majd a találkozó középpontjában: a házasság és a papság szentsége arra indít, hogy Istentől kapott hivatásunkra figyeljünk közösen.

Forrás: Nagymaros.katolikus.hu

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20