Nagymaros 2019-ben is várja a fiatalokat

2019. január 4. péntek 12:55

2019-ben május 18-án és október 5-én várja a fiatalokat ismét a nagymarosi templom, a plébániakert, a Duna-part.

A találkozók előkészítése már javában zajlik – és ahogy múlnak a hónapok, hetek a találkozóig, úgy derül majd ki egyre több részlet az előadókról és a programokról. Már nem kell sokat várni a tavaszi Nagymarosi levél megjelenésére sem!

A soron következő találkozókon folytatódik a tavaly megkezdett témakör: 2018 októberében keresztény életünk beavató szentségeit helyezték a középpontba, együtt gondolkodtak a keresztség, a bérmálás szentségéről. 2019 tavaszán a figyelem a gyógyulás szentségei felé fordul: a megtérés, a bűnbánat, életünk gyászai és veszteségei, ezek feldolgozása lesz a fő téma. Ősszel pedig az életfordulók, az elköteleződés szentségei állnak majd a találkozó középpontjában: a házasság és a papság szentsége arra indít, hogy Istentől kapott hivatásunkra figyeljünk közösen.

Forrás: Nagymaros.katolikus.hu

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő