Országos koncertet szerveznek a családok évéhez kapcsolódva

2018. január 11. csütörtök 13:52

A 2018-as évet Magyarország Kormánya a családok évének nyilvánította. Ehhez csatlakozva a Debreceni Kőr Dáma Egyesület egy minden felekezetet megszólító templomi hangversenyt szervez január 14-én 17 órakor.

„A zene, az kell, mert körülölel” mottóval szervezik meg a hangversenyt, ami a családok országos koncertje lesz, azaz egy időpontban több helyszínen adnak majd koncertet családok, melyekben több generáció muzsikál együtt. A program célja, hogy felmutassák: a zene olyan érték, amely átörökíthető a családokban, közösségekben. Műfaji kötöttség nincs, bármilyen hangszerrel, énekkel lehet majd csatlakozni a programhoz. Egyetlen kikötés, hogy családi előadás legyen, és előnyben részesülnek a generációkat összefogó kezdeményezések.

Több debreceni templom is otthont ad majd családi koncertnek, így a Szent Anna-székesegyház és a Megtestesülés-templom is.

A programhoz a Görögkatolikus Egyház is csatlakozott. Tavaly novemberben Görög Zenei Esték címmel koncertsorozat kezdődött Debrecenben a Lautitia Kóruscsaláddal. Ennek következő alkalma éppen január 14-én, vasárnap lesz a görögkatolikus érseki hivatalban, amikor Lovasi András, Gábor Andor és Heidl György ad koncertet a Lautitiával.

Az est során a kórusban fellépő gyerekek, fiatalok vállalkozó szellemű szülei is bekapcsolódnak majd az éneklésbe. Bár a családok országos koncertje program nyitott és ingyenes, a Görög Zenei Estéken belépőjegyet kell váltani, mert az előadások jótékony célt szolgálnak. A mostani bevételt a Debreceni Kőr Dáma Egyesületnek ajánlják fel, akik rászoruló családokat támogatnak majd a pénzből. Emellett szintén jelentős összeget adományoznak majd a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének is.

„A zene, az kell, mert körülölel” programról további információ a rendezvény honlapján olvasható.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye; Csalad-ok.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

19:04
a-hitetlenseg-segit-hitunk-ujrafogalmazasaban-megjelent-anselm-grun-es-toma-halik-konyve-magyarul
A hitetlenség segít hitünk újrafogalmazásában – Megjelent Anselm Grün és Tomáš Halík könyve magyarul

Merész témájú kötetet mutatott be a Bencés Kiadó október 17-én Budapesten, az Akadémiai Könyvtárban. A „Távol az Isten. Hit és hitetlenség párbeszéde” című könyvet az ismert német lelki író, Anselm Grün és az elismert cseh szociológiaprofesszor, Tomáš Halík neve fémjelzi.

17:28