Országos koncertet szerveznek a családok évéhez kapcsolódva

2018. január 11. csütörtök 13:52

A 2018-as évet Magyarország Kormánya a családok évének nyilvánította. Ehhez csatlakozva a Debreceni Kőr Dáma Egyesület egy minden felekezetet megszólító templomi hangversenyt szervez január 14-én 17 órakor.

„A zene, az kell, mert körülölel” mottóval szervezik meg a hangversenyt, ami a családok országos koncertje lesz, azaz egy időpontban több helyszínen adnak majd koncertet családok, melyekben több generáció muzsikál együtt. A program célja, hogy felmutassák: a zene olyan érték, amely átörökíthető a családokban, közösségekben. Műfaji kötöttség nincs, bármilyen hangszerrel, énekkel lehet majd csatlakozni a programhoz. Egyetlen kikötés, hogy családi előadás legyen, és előnyben részesülnek a generációkat összefogó kezdeményezések.

Több debreceni templom is otthont ad majd családi koncertnek, így a Szent Anna-székesegyház és a Megtestesülés-templom is.

A programhoz a Görögkatolikus Egyház is csatlakozott. Tavaly novemberben Görög Zenei Esték címmel koncertsorozat kezdődött Debrecenben a Lautitia Kóruscsaláddal. Ennek következő alkalma éppen január 14-én, vasárnap lesz a görögkatolikus érseki hivatalban, amikor Lovasi András, Gábor Andor és Heidl György ad koncertet a Lautitiával.

Az est során a kórusban fellépő gyerekek, fiatalok vállalkozó szellemű szülei is bekapcsolódnak majd az éneklésbe. Bár a családok országos koncertje program nyitott és ingyenes, a Görög Zenei Estéken belépőjegyet kell váltani, mert az előadások jótékony célt szolgálnak. A mostani bevételt a Debreceni Kőr Dáma Egyesületnek ajánlják fel, akik rászoruló családokat támogatnak majd a pénzből. Emellett szintén jelentős összeget adományoznak majd a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének is.

„A zene, az kell, mert körülölel” programról további információ a rendezvény honlapján olvasható.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye; Csalad-ok.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
iden-is-lesz-maria-ut-zarandoklat-szent-istvan-unnepen
Idén is lesz Mária Út zarándoklat Szent István ünnepén

Erdő Péter bíboros, prímás megbízásából a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió idén is gyalogos zarándoklatot és felvezető műsort szervez az augusztus 20-i Szent István-ünnepre. Erre készülve tartottak sajtótájékoztatót július 18-án, szerdán délelőtt a budapesti Szent István-bazilika előtti téren.

17:25
nemzetkozi-talalkozot-tartottak-koszegen-domonkos-noverek
Nemzetközi találkozót tartottak Kőszegen a domonkos nővérek

Hetedik alkalommal tartottak találkozót a közép- és kelet-európai országokban működő domonkos közösségek szerzetesnővérei. Július 12. és 17. között 11 országból 80 domonkos nővér gyűlt össze Kőszegen közös stúdiumra, kapcsolatépítésre. Betekinthettünk egyik napjukba.

14:08