Pápai gyerekek kaptak karácsonyi ajándékot a Teuton Lovagrendtől

2018. január 5. péntek 09:00

21 éve segíti a pápai rászorulókat az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend. 2017. december 19-én bölcsődéseknek és óvodásoknak szánt karácsonyi ajándékaikat adták át a dunántúli városban.

Az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend minden karácsonykor értékes ajándékokkal érkezik Pápára. A rend évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a várossal; rendszeresen segíti adományokkal az itt élő rászorulókat. Több éve a Fenyveserdő bölcsőde és a Szent Anna Katolikus Óvoda kap tőlük ajándékokat karácsonykor, ezúttal 400–400 euro értékű édességet és gyümölcsöt osztottak szét a gyermekek között, valamint ruhaadomány is érkezett a városban élő rászorulók számára.

Az ajándékokat december 19-én adták át az intézményeknek. Karácsonyi műsorral a Szent Anna Óvoda Tücsök csoportja készült a vendégek tiszteletére, mellyel a betlehemi történetet, Jézus születését idézték fel dalok, versek segítségével. Az ünnepi alkalmon jelen volt Klaus Blos, a lovagrend nagymestere, Rátosi Ferenc magyarországi komtur (elöljáró), Mail József apát, plébános, valamint Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester és Szíjártó László plébános, akik szintén tagjai a rendnek.

Az ünnepi műsort Klaus Blos köszönte meg az óvodapedagógusoknak és a gyermekeknek, majd a rend jelenlévő tagjai kiosztották az ajándékokat.

 

A nagymester felidézte, hogy 21 éve járnak rendszeresen Pápára. 2017-ben a kórháznak és az idősek otthonának juttattak el adományt, de nagy mennyiségű gyermektápszert kaptak a rászoruló családok is.

„Összesen 27 szállítmány érkezett Pápára, Hévízre és Sümegre, ezek értéke elérte az 1,6 millió eurót” – mondta el Klaus Blos, kiemelve, hogy a lovagrend ezt a tevékenységét nem pénzért, hanem társadalmi felelősségvállalásból végzi, és a rászoruló felnőtteken kívül a gyermekek segítése a legfontosabb számukra.

„A lovagrend számára természetes, hogy karácsony előtt felkeres oktatási intézményeket és adománnyal kedveskedik. Pápára minden évben eljövünk, de Sümegre és Hévízre viszünk ajándékot” – mutatta be Rátosi Ferenc, a rend magyarországi komturja tevékenységüket. Rátosi Ferenc rámutatott, Németországban nagyon sok támogatója van a rendnek, több cég segíti a karitatív munkát, így az ő gyűjtésük, szponzorálásuk ad lehetőséget a támogatásra.

Veisz Endréné óvodavezető az idei adományátadás kapcsán úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számukra, hogy a lovagrend évek óta támogatja az intézményt, ebben az évben 107 kisgyermeket nevelnek, valamennyiüknek jutott egy-egy csomag. De nemcsak karácsonykor segítik őket, támogatták a tornaterem felújítását és sok játék is érkezett már az intézménybe a lovagrend jóvoltából.

Forrás és fotó: Papa-ma.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
hivas-szeretetre-kovacs-zoltan-szeged-pappa-szenteltek-papi-arcel
Hívás a szeretetre – Villanófényben Kovács Zoltán újmisés

Kovács Zoltán diakónust a szegedi dómban szentelte pappá szeptember 8-án Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. „Meghívásunk a szeretetre szól.” A pap identitása szempontjából meghatározó, hogy minél inkább azonosuljon Krisztussal – vallja Kovács Zoltán. A jó papot a jó édesapához hasonlítja.

19:59
ferenc-papa-katekezise-az-is-boldog-lehet-akinek-nem-voltak-jo-szulei
Ferenc pápa: Az is boldog lehet, akinek nem voltak jó szülei!

Szeptember 19-én a szülők iránti tisztelet parancsáról elmélkedett katekézisében Ferenc pápa. A Szentatya a parancsolat felszabadító hatását hangsúlyozta: elfogadhatjuk szüleinket korlátaikkal együtt, kiengesztelődhetünk gyermekkori sérüléseinkkel, és boldog, másoknak szentelt életet élhetünk.

16:20