Pápai gyerekek kaptak karácsonyi ajándékot a Teuton Lovagrendtől

2018. január 5. péntek 09:00

21 éve segíti a pápai rászorulókat az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend. 2017. december 19-én bölcsődéseknek és óvodásoknak szánt karácsonyi ajándékaikat adták át a dunántúli városban.

Az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend minden karácsonykor értékes ajándékokkal érkezik Pápára. A rend évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a várossal; rendszeresen segíti adományokkal az itt élő rászorulókat. Több éve a Fenyveserdő bölcsőde és a Szent Anna Katolikus Óvoda kap tőlük ajándékokat karácsonykor, ezúttal 400–400 euro értékű édességet és gyümölcsöt osztottak szét a gyermekek között, valamint ruhaadomány is érkezett a városban élő rászorulók számára.

Az ajándékokat december 19-én adták át az intézményeknek. Karácsonyi műsorral a Szent Anna Óvoda Tücsök csoportja készült a vendégek tiszteletére, mellyel a betlehemi történetet, Jézus születését idézték fel dalok, versek segítségével. Az ünnepi alkalmon jelen volt Klaus Blos, a lovagrend nagymestere, Rátosi Ferenc magyarországi komtur (elöljáró), Mail József apát, plébános, valamint Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester és Szíjártó László plébános, akik szintén tagjai a rendnek.

Az ünnepi műsort Klaus Blos köszönte meg az óvodapedagógusoknak és a gyermekeknek, majd a rend jelenlévő tagjai kiosztották az ajándékokat.

 

A nagymester felidézte, hogy 21 éve járnak rendszeresen Pápára. 2017-ben a kórháznak és az idősek otthonának juttattak el adományt, de nagy mennyiségű gyermektápszert kaptak a rászoruló családok is.

„Összesen 27 szállítmány érkezett Pápára, Hévízre és Sümegre, ezek értéke elérte az 1,6 millió eurót” – mondta el Klaus Blos, kiemelve, hogy a lovagrend ezt a tevékenységét nem pénzért, hanem társadalmi felelősségvállalásból végzi, és a rászoruló felnőtteken kívül a gyermekek segítése a legfontosabb számukra.

„A lovagrend számára természetes, hogy karácsony előtt felkeres oktatási intézményeket és adománnyal kedveskedik. Pápára minden évben eljövünk, de Sümegre és Hévízre viszünk ajándékot” – mutatta be Rátosi Ferenc, a rend magyarországi komturja tevékenységüket. Rátosi Ferenc rámutatott, Németországban nagyon sok támogatója van a rendnek, több cég segíti a karitatív munkát, így az ő gyűjtésük, szponzorálásuk ad lehetőséget a támogatásra.

Veisz Endréné óvodavezető az idei adományátadás kapcsán úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számukra, hogy a lovagrend évek óta támogatja az intézményt, ebben az évben 107 kisgyermeket nevelnek, valamennyiüknek jutott egy-egy csomag. De nemcsak karácsonykor segítik őket, támogatták a tornaterem felújítását és sok játék is érkezett már az intézménybe a lovagrend jóvoltából.

Forrás és fotó: Papa-ma.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle