Püspöki látogatás a miskolci görögkatolikus diákotthonban

2019. február 8., péntek | 15:16

Az új szemeszter kezdetén, február 5-én a miskolci Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthonba látogatott Orosz Atanáz megyéspüspök. A főpásztor minden évben felkeresi az intézményt.

A jelenlévők hálát adtak az alkonyati zsolozsmában az elmúlt félévért, a vizsgaidőszak örömeiért és nehézségeiért. Imában kérték, hogy az új félévben újult erővel, közösségben megélve haladjanak tovább az úton.

A püspök a találkozás ünnepéről és az evangélium öröméről beszélt a kollégistáknak. Arra buzdított, az evangélium örömét megtapasztalva találkozásainkban adjuk is át másoknak a megtapasztalt örömet.

Orosz Atanáz az imádság után kötetlen beszélgetésre hívta a fiatalokat. Azt kérte a kollégistáktól, mondják el neki, honnan indultak, mikor döntötték el, hogy egyetemre szeretnének járni, ki támogatta, segítette őket útjukon, mi volt a motivációjuk. A püspök megismerkedett az új kollégistákkal is, és meghívta az intézmény közösségét a Miskolci Egyházmegye központjába.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd