Számos kiadvánnyal készül Brenner János boldoggá avatására a Martinus Kiadó

2018. április 30. hétfő 15:32

A Martinus Kiadó számos kiadvánnyal, kegytárggyal készül Brenner János május 1-jei boldoggá avatására. Sátruk az Emlékmű alsó parkolójában lesz. A szombathelyi püspöki palota melletti könyvesboltjuk a jeles esemény napján zárva tart.

A kiadó új kötettel készült a boldoggá avatásra, amely Brenner János életét mutatja be személyes visszaemlékezések alapján. Címe: Akinek a lelke kedves volt Isten előtt.

Az érdeklődők a Nem félek – Brenner János 1931–1957 című, korábban nagy sikert aratott könyvet, valamint Iváncsits Tamás zenés drámájának a Jó Pásztor címet viselő filmváltozatát is megvásárolhatják a Martinus Kiadó sátrában; ezen kívül – egyebek mellett – kulcstartókat, hűtőmágneseket, szentképeket, könyvjelzőket, képeslapokat, naptárakat és gyertyákat.

A Szombathelyi Televízió által Az Istent szeretőknek minden a javukra válik címmel kiadott filmben Brenner József beszél családjáról és bátyjáról.

Elkészült a Szombathelyi Egyházmegye templomait bemutató filmsorozatok DVD-változata is, A Szombathelyi Egyházmegye kincsei és Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében címmel. A Szombathelyi Televízió filmjeinek megvásárlásával a szentgotthárdi Brenner János Emlékhely Alapítványt is támogatják.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
karrier-es-csalad-egokabatban-es-alazattal
„Szólj be a papnak” Debrecenben: Karrier és család – egokabátban és alázattal

„Család–karrier, hol van az egyensúly?” címmel rendezett beszélgetést Debrecenben a Szólj be a papnak! csapata november 19-én. A szervezők beszámolóját adjuk közre az estéről.

20:40
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25