Számos kiadvánnyal készül Brenner János boldoggá avatására a Martinus Kiadó

2018. április 30. hétfő 15:32

A Martinus Kiadó számos kiadvánnyal, kegytárggyal készül Brenner János május 1-jei boldoggá avatására. Sátruk az Emlékmű alsó parkolójában lesz. A szombathelyi püspöki palota melletti könyvesboltjuk a jeles esemény napján zárva tart.

A kiadó új kötettel készült a boldoggá avatásra, amely Brenner János életét mutatja be személyes visszaemlékezések alapján. Címe: Akinek a lelke kedves volt Isten előtt.

Az érdeklődők a Nem félek – Brenner János 1931–1957 című, korábban nagy sikert aratott könyvet, valamint Iváncsits Tamás zenés drámájának a Jó Pásztor címet viselő filmváltozatát is megvásárolhatják a Martinus Kiadó sátrában; ezen kívül – egyebek mellett – kulcstartókat, hűtőmágneseket, szentképeket, könyvjelzőket, képeslapokat, naptárakat és gyertyákat.

A Szombathelyi Televízió által Az Istent szeretőknek minden a javukra válik címmel kiadott filmben Brenner József beszél családjáról és bátyjáról.

Elkészült a Szombathelyi Egyházmegye templomait bemutató filmsorozatok DVD-változata is, A Szombathelyi Egyházmegye kincsei és Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében címmel. A Szombathelyi Televízió filmjeinek megvásárlásával a szentgotthárdi Brenner János Emlékhely Alapítványt is támogatják.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök