Számos kiadvánnyal készül Brenner János boldoggá avatására a Martinus Kiadó

2018. április 30. hétfő, 15:32

A Martinus Kiadó számos kiadvánnyal, kegytárggyal készül Brenner János május 1-jei boldoggá avatására. Sátruk az Emlékmű alsó parkolójában lesz. A szombathelyi püspöki palota melletti könyvesboltjuk a jeles esemény napján zárva tart.

A kiadó új kötettel készült a boldoggá avatásra, amely Brenner János életét mutatja be személyes visszaemlékezések alapján. Címe: Akinek a lelke kedves volt Isten előtt.

Az érdeklődők a Nem félek – Brenner János 1931–1957 című, korábban nagy sikert aratott könyvet, valamint Iváncsits Tamás zenés drámájának a Jó Pásztor címet viselő filmváltozatát is megvásárolhatják a Martinus Kiadó sátrában; ezen kívül – egyebek mellett – kulcstartókat, hűtőmágneseket, szentképeket, könyvjelzőket, képeslapokat, naptárakat és gyertyákat.

A Szombathelyi Televízió által Az Istent szeretőknek minden a javukra válik címmel kiadott filmben Brenner József beszél családjáról és bátyjáról.

Elkészült a Szombathelyi Egyházmegye templomait bemutató filmsorozatok DVD-változata is, A Szombathelyi Egyházmegye kincsei és Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében címmel. A Szombathelyi Televízió filmjeinek megvásárlásával a szentgotthárdi Brenner János Emlékhely Alapítványt is támogatják.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
bognar-tamas-labodi-plebanos-jezus-nem-mosolytalan-egyhazat-alapitott-de-mi-ridegge-tesszuk
Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban jelent meg.

2019. február 21. csütörtök
az-abu-dzabiban-alairt-dokumentumrol-parbeszed-titka-az-igazsag-kozottunk-folottunk-all
Az Abu-Dzabiban aláírt dokumentumról – A párbeszéd titka: az igazság közöttünk, fölöttünk áll

Két hete, február 4-én sokakat meglepett, hogy Ferenc pápa és a szunnita iszlám legfőbb vallási központjának vezetője, az al-Azhar egyetem és mecset főimámja az Abu-Dzabiban megrendezett vallásközi találkozón közös nyilatkozatot írtak alá. Török Csaba teológus, egyetemi tanár írását adjuk közre.

2019. február 21. csütörtök