Szegeden is elkezdődött a szentségimádás iskolája

2019. január 25., péntek | 11:18

Január 23-án, szerdán este tartották a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülést segítő szentségimádás iskolájának első előadását a szegedi Dóm Látogatóközpontban.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A sorozat első előadója Serfőző Levente, a Szent Gellért Szeminárium prefektusa volt. Az első elmélkedés Jézus valóságos jelenléte az Eucharisztiában címmel hangzott el.

Az előadó kifejtette: Isten és az ember a teremtés pillanatától kezdve folyamatosan közeledik egymáshoz. A megtestesülésben Isten olyan közelség mellett döntött, mellyel a Názáreti Jézusban emberré lett, így az Úr örökre elkötelezte magát az ember mellett. A Fiú, aki értünk meghalt és feltámadt, ma a kenyér és a bor színe alatt újra testté válik, táplálékká, és földi vándorlásunk idején társunkká szegődik. Isten Jézusban megszólíthatóvá, megérinthetővé és összetörhetővé tette magát, így teljesítve be a megváltást. Ez a titok ma a szentmise titkaként folytatódik, s így minden szentmisében megvalósul. Emellett az utolsó vacsora közösségi jellege a szavak, a gesztusok és a közösség cselekvő imádságos bekapcsolódása által fejeződik ki.

Az elmélkedést követően szentségimádást tartottak, melyet Köllő Sándor egyetemi lelkész vezetett.

A szentségimádás iskolájának következő alkalma február 11-én, hétfőn este lesz, Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára tartja.

Bővebb információ a közelgő programokról és a szentségimádás iskolájának eseményeiről ITT érhető el.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Kónya Mihály

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd