Szegeden is elkezdődött a szentségimádás iskolája

2019. január 25. péntek, 11:18

Január 23-án, szerdán este tartották a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülést segítő szentségimádás iskolájának első előadását a szegedi Dóm Látogatóközpontban.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A sorozat első előadója Serfőző Levente, a Szent Gellért Szeminárium prefektusa volt. Az első elmélkedés Jézus valóságos jelenléte az Eucharisztiában címmel hangzott el.

Az előadó kifejtette: Isten és az ember a teremtés pillanatától kezdve folyamatosan közeledik egymáshoz. A megtestesülésben Isten olyan közelség mellett döntött, mellyel a Názáreti Jézusban emberré lett, így az Úr örökre elkötelezte magát az ember mellett. A Fiú, aki értünk meghalt és feltámadt, ma a kenyér és a bor színe alatt újra testté válik, táplálékká, és földi vándorlásunk idején társunkká szegődik. Isten Jézusban megszólíthatóvá, megérinthetővé és összetörhetővé tette magát, így teljesítve be a megváltást. Ez a titok ma a szentmise titkaként folytatódik, s így minden szentmisében megvalósul. Emellett az utolsó vacsora közösségi jellege a szavak, a gesztusok és a közösség cselekvő imádságos bekapcsolódása által fejeződik ki.

Az elmélkedést követően szentségimádást tartottak, melyet Köllő Sándor egyetemi lelkész vezetett.

A szentségimádás iskolájának következő alkalma február 11-én, hétfőn este lesz, Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára tartja.

Bővebb információ a közelgő programokról és a szentségimádás iskolájának eseményeiről ITT érhető el.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Kónya Mihály

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő