Brenner-ovisok Szent László nyomában

Szent László magyar király életével, tetteivel ismerkedtek óvodások Szombathely zanati városrészén.

2017. április 21. péntek

Hogyan avatták szentté Szent Lászlót? – Folytatódott Győrben a „Szent László-estek” programsorozat

A „Szent László-estek” címmel indult programsorozat második alkalmán, április 20-án Maróti Gábor gönyűi plébános, kánonjogász, zeneszerző a szentté avatási eljárások történetéről tartott előadást, összefüggésben a magyarországi Szent László-tisztelettel.

2017. április 21. péntek

Elindult a feltámadási menet Karádról Csíksomlyóra

Április 17-én, húsvét hétfőn a Szent László-emlékévhez is kapcsolódó feltámadási menet indult Gál Péter szervezésében Karádról, a Szent László-templomból.

2017. április 20. csütörtök

Apor Vilmos-rajzpályázatot hirdet a Szent László Látogatóközpont

A Győri Egyházmegye Szent László Látogatóközpontja Boldog Apor Vilmos győri püspök vértanúságára emlékezve idén is meghirdeti rajzpályázatát általános iskolás diákok részére.

2017. április 18. kedd

Szanyi iskolások Szent László-évi túrája

Április 2-án, vasárnap a Szent László emlékév megünneplésének szokatlan, ám egy túraklubhoz illő módját választották a szanyi iskolások: Bakonyszentlászlóra látogattak. A falut és vele a plébániát a hagyomány szerint ugyanisSzent László király alapította.

2017. április 13. csütörtök

Jubileumi búcsús Szent László-zarándoklatot hirdetünk Nagyváradra

A Magyar Kurír és az Új Ember zarándoklatot hirdet a jubileumi Szent László-évben Nagyváradra, a lovagkirály városába és nyughelyére május 13–14-én (két nap, egy éjszaka).

2017. április 7. péntek

Új liturgikus tárgyak a nagyváradi székesegyházban

A würzburgi Michael Amberg ötvösművész két munkájával, egy körmeneti kereszttel és egy pásztorbottal gyarapodott a nagyváradi római katolikus székesegyház liturgikus tárgyainak gyűjteménye.

2017. április 7. péntek

Segédanyag készült a lovagkirály tiszteletének előmozdítására

Az idei Szent László-évben a Győri Egyházmegye számos eseménnyel és kezdeményezéssel szeretné megerősíteni a magyar lovagkirály emlékezetét és tiszteletét. Emellett a helyi, plébániai tisztelet növekedését is el szeretnék érni, amit az egyházmegye ingyenesen letölthető... »

2017. április 5. szerda

Diákok kezdeményezésére indult programsorozat a Szent László-év alkalmából Kőbányán

Diákok kezdeményezésére a kőbányai általános és középiskolák programsorozattal ünneplik a Szent László-évet. A rendezvények a Klebelsberg Központ Kelet-pesti Tankerületi Központja támogatásával, a Kőbányai Szent László-plébániával és az Esterházy Magánalapítvánnyal... »

2017. április 4. kedd

Kreatívan Szent László nyomában – Gimnazistáknak tartottak fotós képzést Hargita megyében

Március 21-e, az európai kreativitás napja alkalmából Hargita megyében programsorozatot tartottak március 20–31. között. Ennek keretében Szent Lászlóhoz kapcsolódó fotós workshopot tartottak gimnáziumi diákok számára.

2017. április 4. kedd

Szent László nevét vette fel a Ludovika kápolnája

Szent László, a lovagkirály nevét vette fel a Ludovika főépületének kápolnája. A március 28-án, kedden tartott ünnepség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fennállásának ötödik évfordulója alkalmából rendezett programsorozat része volt.

2017. március 29. szerda

Kiss Tamás előadásával indult a „Szent László-estek” című programsorozat Győrben

Március 23-án Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke megnyitotta a Győri Egyházmegye által szervezett, Szent László-estek című programsorozatot a győri Múzeumházban. Az első alkalommal Kiss Tamás, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár... »

2017. március 26. vasárnap

Együtt látható a Könnyező Szűzanya-kegykép és a Szent László-herma a Szent László Látogatóközpontban

Március 20-án a szakemberek átszállították a győri Nagyboldogasszony-székesegyházból a szomszédos Szent László Látogatóközpontba a Könnyező Szűzanya-kegyképet és a Szent László-hermát a székesegyház felújítása miatt.

2017. március 24. péntek

Gyalogos zarándoklatot szerveznek Nagyváradra a Szent László-év keretében

Négynapos gyalogos zarándoklat indul Gyomaendrődről Nagyváradra Szent László király tiszteletére májusban – hangzott el a programot beharangozó sajtótájékoztatón március 23-án csütörtökön, Budapesten.

2017. március 23. csütörtök

Bemutatták a nagyváradi egyházmegye Szent László-évhez kapcsolódó programjait

Közös sajtótájékoztatót tartott március 22-én a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye és Nagyvárad önkormányzata, melyen ismertették a Szent László-év helyi programjait.

2017. március 23. csütörtök

Böjte Csaba tartott előadást a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban

Böjte Csaba ferences szerzetes tartott előadást Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban Szent József emléknapján, március 19-én.

2017. március 23. csütörtök

Szent László-focitornát rendeztek Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja által szervezett tornán hat csapat vett részt március 18-án a szegedi Piarista Gimnázium tornatermében. Első helyezést a makói SZIGNUM csapata ért el.

2017. március 21. kedd

Keresztény Ifjúsági Találkozót tartottak Debrecenben

A debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium adott otthont március 18-án a 2017-es Keresztény Ifjúsági Találkozónak.

2017. március 20. hétfő

Közösségformálás a nevelésben – Kiírta Szent László-évi pályázatait a KaPI

Sokrétű pályázatcsomagot írt ki a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) a Szent László-emlékévre. Tokár János ferences szerzetest, az intézet vezetőjét ennek kapcsán kérdeztük.

2017. március 16. csütörtök

Tizedik alkalommal rendeztek Jakab Antal-emléknapot Kilyénfalván

A néhai erdélyi püspök születésének évfordulója alkalmából idén március 10-én, immár tizedik alkalommal rendezték meg a Gyergyói-medence általános iskolás diákjai számára a Jakab Antal-emléknapot a Hargita megyei Kilyénfalván.

2017. március 13. hétfő

tovább »