Szentségimádási napot tartottak a győri szemináriumban

2019. március 12. kedd 10:38

A hagyományoknak megfelelően március 7-én, Aquinói Szent Tamás – a római katolikus iskolák, a papnevelő intézetek és növendékeik védőszentje – régi ünnepnapján tartották a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet szentségimádási napját.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi szentmisét Fazakas Márton OPraem csornai apát mutatta be, majd egy rövid szertartás keretében kihelyezte imádásra az Oltáriszentséget.

Fazakas Márton első elmélkedésében az egyházmegyés papok életében is fontos szerepet játszó tisztaság, szegénység és engedelmesség erényéről beszélt. Noha ez a hármas fogadalom elsősorban a szerzeteseket kötelezi, az egyházmegyékben működő lelkipásztorok javára is szolgál, ha a cölibátus és a főpásztornak fogadott engedelmesség mellett az anyagiakkal is helyesen bánnak – mondta a premontrei apát.

Második elmélkedésében a Jézussal való találkozás meghatározó élményének fontosságát hangsúlyozta az apostolok és a tanítványok példáján keresztül. Jézus az, aki meghív, az ember pedig válaszol. Ez a válasz azonban csak akkor lehet gyümölcsöző, ha benne van Isten országának keresése – hangsúlyozta a csornai szerzetesközösség elöljárója.

A nap folyamán személyes imádságra, adorációra is lehetőségük nyílt a szeminaristáknak.

A szentségimádási nap ünnepélyes szentségeltétellel zárult az esti dicséret keretében.

Forrás: Kelemen Dávid/Győri Egyházmegye

Fotó: Hencz Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő