Szentségimádási napot tartottak a győri szemináriumban

2019. március 12., kedd | 10:38

A hagyományoknak megfelelően március 7-én, Aquinói Szent Tamás – a római katolikus iskolák, a papnevelő intézetek és növendékeik védőszentje – régi ünnepnapján tartották a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet szentségimádási napját.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi szentmisét Fazakas Márton OPraem csornai apát mutatta be, majd egy rövid szertartás keretében kihelyezte imádásra az Oltáriszentséget.

Fazakas Márton első elmélkedésében az egyházmegyés papok életében is fontos szerepet játszó tisztaság, szegénység és engedelmesség erényéről beszélt. Noha ez a hármas fogadalom elsősorban a szerzeteseket kötelezi, az egyházmegyékben működő lelkipásztorok javára is szolgál, ha a cölibátus és a főpásztornak fogadott engedelmesség mellett az anyagiakkal is helyesen bánnak – mondta a premontrei apát.

Második elmélkedésében a Jézussal való találkozás meghatározó élményének fontosságát hangsúlyozta az apostolok és a tanítványok példáján keresztül. Jézus az, aki meghív, az ember pedig válaszol. Ez a válasz azonban csak akkor lehet gyümölcsöző, ha benne van Isten országának keresése – hangsúlyozta a csornai szerzetesközösség elöljárója.

A nap folyamán személyes imádságra, adorációra is lehetőségük nyílt a szeminaristáknak.

A szentségimádási nap ünnepélyes szentségeltétellel zárult az esti dicséret keretében.

Forrás: Kelemen Dávid/Győri Egyházmegye

Fotó: Hencz Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
sebhellyel-az-arcunkon-megis-szerethetoen-gyermekvedelemrol-katolikus-szemmel
Sebhellyel az arcunkon, mégis szerethetően – A gyermekvédelemről katolikus szemmel

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és a Jézus Társasága Magyar Rendtartománya által működtetett Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten.

2019. május 24., péntek