Szerencsen tartotta családi napját a Miskolci Egyházmegye

2018. június 26. kedd, 10:26

Hatodik alkalommal találkoztak kisebb és nagyobb családok, fiatalok és idősebbek a Miskolci Egyházmegye családi napján, június 23-án Szerencsen.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A program a hagyományoknak megfelelően Paraklisz-imádsággal kezdődött, melyet Orosz Atanáz megyéspüspök vezetett a városi sportcsarnokban.

Ezt követően Csejoszki Szabolcs parókus, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

A délelőtt folyamán először a Diri-Dongó együttes interaktív zenés műsora szórakoztatta a gyermekeket, majd az ózdi görögkatolikus parókia amatőr bábcsoportjának előadását láthatta a közönség. A nap folyamán számos játék, kézműves-foglalkozás és izgalmas program közül választhattak a jelenlévők.

A színpadon Kovács Nóri, Magyar Kultúráért díjas előadóművész népzenei hagyományokra épülő dalait adta elő, majd Osztás Tamás és Osztás Viktória helyi zenészek szórakoztatták a közönséget.

Délután Süveges Gergő és felesége, Süvegesné Rudan Margit tartottak előadást. A házaspár annak a kéréskörét foglalta össze a hallgatóságnak, hogy mi segít megőrizni házasságunkat. A saját tapasztalataikból merítve (közel húsz éve élnek szentségi házasságban, és négy gyermeket nevelnek) több fogalom köré rendezve, humorral fogalmazták meg mondanivalójukat.

A családi nap közös imádsággal és főpásztori áldással ért véget.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Palotai István

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat