Szerencsen tartotta családi napját a Miskolci Egyházmegye

2018. június 26. kedd 10:26

Hatodik alkalommal találkoztak kisebb és nagyobb családok, fiatalok és idősebbek a Miskolci Egyházmegye családi napján, június 23-án Szerencsen.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A program a hagyományoknak megfelelően Paraklisz-imádsággal kezdődött, melyet Orosz Atanáz megyéspüspök vezetett a városi sportcsarnokban.

Ezt követően Csejoszki Szabolcs parókus, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

A délelőtt folyamán először a Diri-Dongó együttes interaktív zenés műsora szórakoztatta a gyermekeket, majd az ózdi görögkatolikus parókia amatőr bábcsoportjának előadását láthatta a közönség. A nap folyamán számos játék, kézműves-foglalkozás és izgalmas program közül választhattak a jelenlévők.

A színpadon Kovács Nóri, Magyar Kultúráért díjas előadóművész népzenei hagyományokra épülő dalait adta elő, majd Osztás Tamás és Osztás Viktória helyi zenészek szórakoztatták a közönséget.

Délután Süveges Gergő és felesége, Süvegesné Rudan Margit tartottak előadást. A házaspár annak a kéréskörét foglalta össze a hallgatóságnak, hogy mi segít megőrizni házasságunkat. A saját tapasztalataikból merítve (közel húsz éve élnek szentségi házasságban, és négy gyermeket nevelnek) több fogalom köré rendezve, humorral fogalmazták meg mondanivalójukat.

A családi nap közös imádsággal és főpásztori áldással ért véget.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Palotai István

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
hinni-jo-nagyszulok-bucsuja-matraverebely-szentkuton
Hinni jó – Nagyszülők búcsúja Mátraverebély-Szentkúton

Szent Anna és Szent Joachim ünnepéhez kapcsolódva a nagyszülőket várták július 22-én Mátraverebély-Szentkútra. A búcsús sokaság Varga László püspökkel ünnepelt.

11:48
-amig-az-urnak-szuksege-lesz-ram-beszelgetes-az-aranymises-ruppert-jozseffel
„Amíg az Úrnak szüksége lesz rám” – Beszélgetés az aranymisés Ruppert Józseffel

Ruppert József piaristát kérdeztük hivatásáról, pályájáról,

2018. július 22. vasárnap