Szerencsen tartotta családi napját a Miskolci Egyházmegye

2018. június 26. kedd 10:26

Hatodik alkalommal találkoztak kisebb és nagyobb családok, fiatalok és idősebbek a Miskolci Egyházmegye családi napján, június 23-án Szerencsen.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A program a hagyományoknak megfelelően Paraklisz-imádsággal kezdődött, melyet Orosz Atanáz megyéspüspök vezetett a városi sportcsarnokban.

Ezt követően Csejoszki Szabolcs parókus, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

A délelőtt folyamán először a Diri-Dongó együttes interaktív zenés műsora szórakoztatta a gyermekeket, majd az ózdi görögkatolikus parókia amatőr bábcsoportjának előadását láthatta a közönség. A nap folyamán számos játék, kézműves-foglalkozás és izgalmas program közül választhattak a jelenlévők.

A színpadon Kovács Nóri, Magyar Kultúráért díjas előadóművész népzenei hagyományokra épülő dalait adta elő, majd Osztás Tamás és Osztás Viktória helyi zenészek szórakoztatták a közönséget.

Délután Süveges Gergő és felesége, Süvegesné Rudan Margit tartottak előadást. A házaspár annak a kéréskörét foglalta össze a hallgatóságnak, hogy mi segít megőrizni házasságunkat. A saját tapasztalataikból merítve (közel húsz éve élnek szentségi házasságban, és négy gyermeket nevelnek) több fogalom köré rendezve, humorral fogalmazták meg mondanivalójukat.

A családi nap közös imádsággal és főpásztori áldással ért véget.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Palotai István

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat