Szerencsen tartotta családi napját a Miskolci Egyházmegye

2018. június 26. kedd 10:26

Hatodik alkalommal találkoztak kisebb és nagyobb családok, fiatalok és idősebbek a Miskolci Egyházmegye családi napján, június 23-án Szerencsen.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A program a hagyományoknak megfelelően Paraklisz-imádsággal kezdődött, melyet Orosz Atanáz megyéspüspök vezetett a városi sportcsarnokban.

Ezt követően Csejoszki Szabolcs parókus, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

A délelőtt folyamán először a Diri-Dongó együttes interaktív zenés műsora szórakoztatta a gyermekeket, majd az ózdi görögkatolikus parókia amatőr bábcsoportjának előadását láthatta a közönség. A nap folyamán számos játék, kézműves-foglalkozás és izgalmas program közül választhattak a jelenlévők.

A színpadon Kovács Nóri, Magyar Kultúráért díjas előadóművész népzenei hagyományokra épülő dalait adta elő, majd Osztás Tamás és Osztás Viktória helyi zenészek szórakoztatták a közönséget.

Délután Süveges Gergő és felesége, Süvegesné Rudan Margit tartottak előadást. A házaspár annak a kéréskörét foglalta össze a hallgatóságnak, hogy mi segít megőrizni házasságunkat. A saját tapasztalataikból merítve (közel húsz éve élnek szentségi házasságban, és négy gyermeket nevelnek) több fogalom köré rendezve, humorral fogalmazták meg mondanivalójukat.

A családi nap közös imádsággal és főpásztori áldással ért véget.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Palotai István

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

2018. november 20. kedd
elment-hang-meghalt-bozsony-ferenc
Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő nekrológját közöljük.

2018. november 20. kedd