Tanítássorozat indult Miskolcon is az Oltáriszentségről

2019. február 3., vasárnap | 17:32

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként, az Egerben elkezdett imaalkalom-sorozat mintájára, ez év minden hónapjának utolsó csütörtökén Miskolc egy-egy templomában gyűlnek össze a hívek a város papságával közös szentmisére, tanításra és szentségimádásra.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az első ilyen alkalomra január 31-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a miskolci minorita templomban került sor. A szentmise keretében Bogdan Adamczyk minorita szerzetes mondta el gondolatait, tanítását az oltáriszentségről a nagy számban megjelent érdeklődőknek.

A szentmisét Szalkai Zoltán József atya, a Nagyboldogasszony-templom plébánosa mutatta be a paptestvérekkel együtt.Az istentisztelet befejezését követően az oltárra helyezett Oltáriszentség előtt elkezdődött a szentségimádás szertartása a plébános vezetésével.

Az év első félévében minden hónap utolsó csütörtökén 17 órai kezdettel lesznek Miskolcon a szentségimádások. A minorita templom után február 28-án a mindszenti templomban, március 28-án a Szent Anna-templomban, április 25-én a Szent Imre-templomban, május 30-án a diósgyőri templomban és június 27-én az avas-déli Ige-templomban tarják az imaalkalmakat.

Forrás és fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle