Új ereklyetartóba került a bátai Szent Vér

2018. szeptember 8., szombat | 13:29

Új ereklyetartóba került augusztus 30-án a bátai Szent Vér-ereklye a pécsi püspöki palotában.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az új ereklyetartó Serbakow Tibor okleveles ötvösművész alkotása. A Szent Vér ünnepélyes áthelyezését Sümegi József, a bátai kegyhely őre végezte. Ezt követően Boldog Brenner János vértanú ereklyéjét, amelyet a Pécsi Egyházmegye az idei boldoggáavatási szertartást követően kapott a szombathelyi megyéspüspöktől, Máger Róbert irodaigazgató-helyettes helyezte el a Szent Vér-ereklye korábbi tartójául szolgáló kereszt alakú ereklyetartóban.

A Brenner-ereklye bemutatására szeptember 2-án került sor Mohácson, ahol Udvardy György pécsi megyéspüspök közel hatszáz diák, nevelő és szülő részvételével ünnepélyes egyházmegyei tanévnyitó szentmisét mutatott be. A Szent Vér-ereklyét új tartójában szeptember 15-én, az egyházmegyei zarándoklat alkalmával láthatják a hívek Bátán.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
megnyitja-kapuit-gyori-puspokvar-palotaszarnya
Megnyitja kapuit a győri Püspökvár palotaszárnya

Aki szívesen járna Boldog Apor Vilmos püspök és Szent II. János Pál pápa nyomában, érdemes ellátogatnia a győri Káptalandombra. Március 21-től újabb terek nyílnak meg: az érdeklődők minden csütörtökön csoportos vezetéssel betekintést nyerhetnek a Püspökvár palotaszárnyába és a kertbe is.

15:41
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44