Új ereklyetartóba került a bátai Szent Vér

2018. szeptember 8. szombat, 13:29

Új ereklyetartóba került augusztus 30-án a bátai Szent Vér-ereklye a pécsi püspöki palotában.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az új ereklyetartó Serbakow Tibor okleveles ötvösművész alkotása. A Szent Vér ünnepélyes áthelyezését Sümegi József, a bátai kegyhely őre végezte. Ezt követően Boldog Brenner János vértanú ereklyéjét, amelyet a Pécsi Egyházmegye az idei boldoggáavatási szertartást követően kapott a szombathelyi megyéspüspöktől, Máger Róbert irodaigazgató-helyettes helyezte el a Szent Vér-ereklye korábbi tartójául szolgáló kereszt alakú ereklyetartóban.

A Brenner-ereklye bemutatására szeptember 2-án került sor Mohácson, ahol Udvardy György pécsi megyéspüspök közel hatszáz diák, nevelő és szülő részvételével ünnepélyes egyházmegyei tanévnyitó szentmisét mutatott be. A Szent Vér-ereklyét új tartójában szeptember 15-én, az egyházmegyei zarándoklat alkalmával láthatják a hívek Bátán.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20