Újabb „szuperhős” mutatkozott be a szegedi GEMMA központ adománynyűjtő kampányában

2018. március 8. csütörtök 14:47

Február 20-án indította el a GEMMA fejlesztő központ adománygyűjtő kampányát azzal a céllal, hogy létrehozzák Szeged első speciális, fogyatékossággal élő gyermekeknek készült játszóterét. A kampány alatt bemutatkoznak a GEMMA „szuperhősei” is.

A GEMMA központ közössége vallja, hogy a fogyatékossággal élő gyerekek nem pusztán elfogadásra várnak, de igazi példaképek, valódi kis „szuperhősök”. A szeretet olyan minőségére és mélységére tanítanak, amelyet csak az tapasztalhat meg, aki őket neveli. A három hónapon át tartó adománygyűjtő kampány során a GEMMA központ Facebook-oldalán kéthetente bemutatnak egy-egy szuperhőst. Ők az egész közösséget képviselik, és segítenek abban, hogyan fejezzük ki azt, amire sokszor kevés idő jut: a szeretetet.

Első szuperhős Tápai Virág volt, aki azt kérte a közösségi oldal követőitől, hogy mutassák ki még jobban szeretetüket, adjanak egy puszit annak, akit szeretnek, és töltsenek fel egy szelfit magukról. A felhívást 503-an osztották meg, és csaknem hetven képet töltöttek fel a Facebookra. Olyan ismert emberek is csatlakoztak a kampányhoz, mint Horgas Eszter fuvolaművész, Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház Kölcsey-éremmel kitüntetett színésznője, Szandi vagy a Pa-dö-dö együttes énekese, Falusi Mariann.

A második szuperhős a GEMMA „játékmestere”, a tizenkét éves Kormányos Laci. Koraszülöttként, agyvérzéssel jött a világra; halmozottan sérült, ezért kerekesszékkel, állandó segítséggel fedezi fel a világot. Laci kedves, mosolygós, nyitott fiú, minden játékban benne van. Azt kéri GEMMA központ Facebook-oldalának követőitől, hogy az elkövetkező két hétben mutassák meg, hogyan lesz élmény a játék. Osszák meg, mi a kedvenc játékuk, kivel szeretnek vagy szerettek játszani, és miért. Laci ötletes játéktippeket és képes beszámolókat is vár.

Az adománygyűjtő kampány célja, hogy május végére, a gyermeknaphoz időzítve átadhassák a speciális játszóteret, amely a gyerekek nevelésében, fejlesztésében és integrálásában is nagy szerepet kap majd.

Forrás és fotó: GEMMA központ; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

18:06
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

13:19