Újabb „szuperhős” mutatkozott be a szegedi GEMMA központ adománynyűjtő kampányában

2018. március 8. csütörtök 14:47

Február 20-án indította el a GEMMA fejlesztő központ adománygyűjtő kampányát azzal a céllal, hogy létrehozzák Szeged első speciális, fogyatékossággal élő gyermekeknek készült játszóterét. A kampány alatt bemutatkoznak a GEMMA „szuperhősei” is.

A GEMMA központ közössége vallja, hogy a fogyatékossággal élő gyerekek nem pusztán elfogadásra várnak, de igazi példaképek, valódi kis „szuperhősök”. A szeretet olyan minőségére és mélységére tanítanak, amelyet csak az tapasztalhat meg, aki őket neveli. A három hónapon át tartó adománygyűjtő kampány során a GEMMA központ Facebook-oldalán kéthetente bemutatnak egy-egy szuperhőst. Ők az egész közösséget képviselik, és segítenek abban, hogyan fejezzük ki azt, amire sokszor kevés idő jut: a szeretetet.

Első szuperhős Tápai Virág volt, aki azt kérte a közösségi oldal követőitől, hogy mutassák ki még jobban szeretetüket, adjanak egy puszit annak, akit szeretnek, és töltsenek fel egy szelfit magukról. A felhívást 503-an osztották meg, és csaknem hetven képet töltöttek fel a Facebookra. Olyan ismert emberek is csatlakoztak a kampányhoz, mint Horgas Eszter fuvolaművész, Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház Kölcsey-éremmel kitüntetett színésznője, Szandi vagy a Pa-dö-dö együttes énekese, Falusi Mariann.

A második szuperhős a GEMMA „játékmestere”, a tizenkét éves Kormányos Laci. Koraszülöttként, agyvérzéssel jött a világra; halmozottan sérült, ezért kerekesszékkel, állandó segítséggel fedezi fel a világot. Laci kedves, mosolygós, nyitott fiú, minden játékban benne van. Azt kéri GEMMA központ Facebook-oldalának követőitől, hogy az elkövetkező két hétben mutassák meg, hogyan lesz élmény a játék. Osszák meg, mi a kedvenc játékuk, kivel szeretnek vagy szerettek játszani, és miért. Laci ötletes játéktippeket és képes beszámolókat is vár.

Az adománygyűjtő kampány célja, hogy május végére, a gyermeknaphoz időzítve átadhassák a speciális játszóteret, amely a gyerekek nevelésében, fejlesztésében és integrálásában is nagy szerepet kap majd.

Forrás és fotó: GEMMA központ; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

2018. december 9. vasárnap
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

2018. december 9. vasárnap