Útjára indult az egyeki plébánia vándorbölcsője

2018. június 28. csütörtök 10:19

Keresztelő Szent János születésének főünnepén, június 24-én szentmise keretében áldották meg a jubileumát ünneplő egyeki Szent József-templom vándorbölcsőt, illetve azoknak a házaspárokat, akiknek most született gyermekük, vagy a közeljövőben várják gyermekük érkezését.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A kereszttel is ékesített egyeki vándorbölcső megálmodója Tóthné Varga Gizella volt, aki a közelmúltban harmadik gyermekének adott életet. Az ő családja, a Papp Szauna Kft. és az egyekiek adományaiból – amit a helyi Szent Ferenc-karitászcsoport gyűjtött össze – készült el a vándorbölcső, amely Ferencz Mihály és Mucza Flórián asztalosok munkáját dicséri.

A szentmisét követően megkeresztelték Tóth Anna Jankát, aki elsőként vehette birtokba a vándorbölcsőt.

A bölcső az egész közösségé. Célja a régi hagyomány felelevenítése, hogy a kisbabák bölcsőjét több nemzedéken keresztül használták és családról családra járt. A bölcső Egyeken is megkezdte vándorlását, hogy hirdesse az új élet tiszteletét, nyugalmat adjon a gyermekeknek, szeretetet, örömöt a családoknak.

Az egyeki karitászcsoport tagjai fogják nyomon követni a bölcső útját. Minden család néhány hónapra viheti otthonába, amíg kényelmes a baba számára. Egyéni ütemben, megbeszélés alapján történik az átadás a családok között.

A vándorbölcső arra is szolgál, hogy a gyermekáldásért esdeklő párok megerősítsék kérésüket a bölcső felett elhangzó imáikkal, valamint hogy a templomban benne fekve várják a kisbabák a keresztség szentségének kiszolgáltatását.

A szülők számára készült egy füzet Egy bölcső naplója címmel, amelybe feljegyezhetik a jövő nemzedékek számára a bölcsővel kapcsolatos emlékeiket – például a gyermek, a szülők, testvérek nevét; a születés, keresztelés idejét; a bölcső kisbabára való hatását és a bölcsővel kapcsolatos élményeket, történeteket. A füzetbe fényképek is helyezhetők, illetve tartalmaz imajavaslatokat is.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Papp Ágoston

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

19:56
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz

16:00