Van időm Rád – Anya-lánya hétvégét tartottak Szombathelyen

2019. január 25., péntek | 18:01

Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián január 18. és 20. között negyedik alkalommal rendeztek „Van időm Rád” címmel anya-lánya hétvégét. Az egyik résztvevő, Molnárné Magyar Gabriella beszámolóját közöljük.

Elsőszülött lányommal izgatottan vártam a program kezdetét. Nemrég édesapjával vett részt egy hasonló, apáknak és lányaiknak szervezett hétvégén. A hazaérkezésük után még napokig szinte tapintható volt közöttük a közös hullámhossz; titkos összekacsintásaikat megirigyeltem. Ez a hétvége csak kettőnkről szólt. Félretettünk mindent, hogy egymással minőségi időt tölthessünk. Csak mi ketten. Együtt.

A hétvége kezdetén az egymásra hangolódást a szociális testvérek segítették játékokkal és néhány gondolattal. Ünnepélyes, megható volt az első nap zárása, amikor mécses fényénél az anyák és lányaik megáldották egymást.

A szombat délelőtt mentálhigiénés gyakorlatokkal telt. Kovács Andrea mentálhigiénés szakember irányító kérdései és a beszélgetés rávilágított, hogy más családoknak is hasonló örömeik és problémáik vannak kamasz lányaikkal. Bizony, tenni kell azért, hogy jobb legyen a kapcsolatunk gyermekeinkkel. Ez a program ráébresztett arra is: ha megismerem az Istentől rám bízott gyermeket, könnyebben megbízom benne, és az elfogadás is könnyebb. Emellett, ha jobban megismerjük egymást, a lányok is jobban megértik a szülő szerető jó szándékát, gondoskodó szeretetét.

Ebéd után Nacsa-Németh Szilvia segítségével hőre keményedő gyurmából ékszereket alkottunk egymásnak, magunknak. Sorra készültek a szebbnél szebb medálok, fülbevalók, melyeket este már büszkén viselhettünk is.

A hétvége elsősorban a közös időtöltésről szólt. Ezt szolgálták a vicces páros feladatok, a szombat esti vidám vetélkedő, de az anya-lánya pingpong- és csocsómeccsek is.

Vasárnap délelőtt, a szentmise után a páros beszélgetésé volt a főszerep. Jó volt odafordulással, nyitottsággal is kinyilvánítani egymás iránti szeretetünket.

Kívánom, hogy sok szülőnek és gyermekének legyen lehetősége színt vinni a hétköznapokba egy ilyen vagy hasonló meghitt hétvégével.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd