Videosorozat készült a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség missziós munkájáról

2018. január 8. hétfő 16:21

Tavaly októberben videosorozat indult a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség (VEIL) hivatalos honlapján, a Mente.hu-n, amelynek utolsó része decemberben jelent meg.

A videók megtekinthetők a VEIL hivatalos YouTube-csatornáján. A sorozattal, amely a Rólunk címet kapta, az volt a készítők célja, hogy bemutassák az ifjúsági lelkészség által végzett missziós feladatokat és a misszióban részt vevő munkatársakat. Az első részben a lelkészség tavaly július 31-ig hivatalban lévő előző ifjúsági lelkésze, Farkas László mesél a kezdetekről és a misszió indulásáról. A második részben a Váci Egyházmegye régióinak kialakulásáról és történetéről esik szó, de külön rész foglalkozik például az egyházmegye településein missziós munkát végző munkatársakról, az úgynevezett „terepi emberhalászokról”, illetve az egyházmegye ifjúsági vezetőképzőjéről, a Kovászolóról vagy az egyházmegyei régiók találkozóiról, táborairól tudósító MenteMédia Misszióról is.

A Rólunk sorozat mellett egy négyrészes videosorozat is készült, amelyben a misszióban részt vevő fiatalok tanúságtételei hangzanak el. Ez a rövidebb sorozat a Tanúságtevők címet kapta.

A két sorozat részein kívül a lelkészség egyházmegyei működéséről és közösségi alkalmairól további kisfilmek is találhatók a Mente.hu honlap „Videók” menüjében, illetve az oldal hivatalos YouTube-csatornáján.

Emellett az oldalon az utóbbi néhány hónapban megjelent írások is részletesen bemutatják a misszióban részt vevő személyeket, feladatkörüket, tevékenységüket.

A VEIL fő célja az, hogy a Váci Egyházmegye valamennyi településén legyen egy működő, krisztusi ifjúsági közösség.

Forrás és fotó: VEIL

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle