Vlog indul a szentmiséről az eucharisztikus kongresszusra készülve

2019. február 5., kedd | 13:06

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében február 7-én „Misevlog”, szentmiséről szóló videoblog indul Fábry Kornéllal, a NEK Általános Titkárságának főtitkárával.

Tizenkét héten át, minden csütörtökön új résszel jelentkezik majd a Misevlog, amire már fel lehet iratkozni a Youtube videómegosztó oldalon.

A szervezők azért választották a népszerű vlog formátumot, hogy minél többeket elérjenek, hiszen az elsődleges célközönség azok a megkereszteltek, akik nem járnak vagy nem rendszeresen járnak templomba, és nincsenek tisztában azzal, mi történik a szentmisén. De sokan vannak a gyakorló hívők között is, akik nem tudják pontosan, mi a szerepe a liturgia egyes részeinek, szimbólumainak, így mindenki gyarapodhat új ismeretekkel a szentmiséről e vlog révén.

Miért csókolja meg a pap az oltárt? Miért hajtunk térdet? Miért állunk fel bizonyos részeknél? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad majd választ a tizenkét részes sorozat. Lehetőség lesz kérdezni is Fábry Kornéltól, aki a sokakat érdeklő kérdésekre külön videóban felel majd.

Forrás, fotó és videó: NEK Általános Titkársága

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd