Vlog indul a szentmiséről az eucharisztikus kongresszusra készülve

2019. február 5. kedd, 13:06

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében február 7-én „Misevlog”, szentmiséről szóló videoblog indul Fábry Kornéllal, a NEK Általános Titkárságának főtitkárával.

Tizenkét héten át, minden csütörtökön új résszel jelentkezik majd a Misevlog, amire már fel lehet iratkozni a Youtube videómegosztó oldalon.

A szervezők azért választották a népszerű vlog formátumot, hogy minél többeket elérjenek, hiszen az elsődleges célközönség azok a megkereszteltek, akik nem járnak vagy nem rendszeresen járnak templomba, és nincsenek tisztában azzal, mi történik a szentmisén. De sokan vannak a gyakorló hívők között is, akik nem tudják pontosan, mi a szerepe a liturgia egyes részeinek, szimbólumainak, így mindenki gyarapodhat új ismeretekkel a szentmiséről e vlog révén.

Miért csókolja meg a pap az oltárt? Miért hajtunk térdet? Miért állunk fel bizonyos részeknél? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad majd választ a tizenkét részes sorozat. Lehetőség lesz kérdezni is Fábry Kornéltól, aki a sokakat érdeklő kérdésekre külön videóban felel majd.

Forrás, fotó és videó: NEK Általános Titkársága

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő