„Akarsz-e örömet okozni Istennek?” – Hitoktatói továbbképzést tartottak Kaposváron

2019. március 26., kedd | 12:06

Március 23-án hitoktatói továbbképzést tartottak a Kaposvári Egyházmegyében. Az alkalom közös szentmisével kezdődött, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

„Akarsz-e örömet okozni Istennek? Ha igen, akkor fogadd el végre a méltóságodat! Mi mindig Isten szeretett fiai és leányai vagyunk és leszünk, Isten irántunk való szeretetét nem befolyásolják a bűneink. Jézus egyértelművé teszi a példabeszédekben is, hogy felkelti napját jókra és gonoszokra, esőt ad igazaknak és bűnösöknek egyaránt.

Istennek nem tulajdonsága az irgalom és a szeretet, hanem Ő maga az irgalom és a szeretet. Megfizethetetlen, lefizethetetlen, kiérdemelhetetlen az ő irgalma és szeretete. Abszolút ingyen van, mint a napsütés és az eső. Ha befolyásolhatnánk cselekedeteinkkel, akkor ő csak bálvány lenne, akit mi találtunk ki, de ő mindenek fölött áll, és közben állandóan velünk van.

Örömet okoz neki, ha bárki közülünk befogadja azt a méltóságot, amelyet ő adott nekünk azáltal, hogy saját képére és hasonlatosságára alkotott minket, hogy saját Lelkét lehelte az emberbe, hogy gyermekeinek nevez bennünket, és mi Atyánknak szólíthatjuk. Hatalmas öröm a Mennyben az, amikor elfogadjuk ezt a méltóságot, s mikor úgy viselkedünk, mint ahogyan Isten fiaihoz és leányaihoz illik” – fogalmazott a főpásztor.

A továbbképzésen Varga László megyéspüspök és Zöldy Pál tartottak előadást, melyben a sajátos nevelési igényű és a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásáról beszéltek.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle