„Állandó ébrenlét a szerető Isten előtt” – Rekollekciót tartottak a győri szeminaristák

2019. február 23., szombat | 14:40

Február 15-én és 16-án Béri László Renátó OCD vezetésével rekollekción vettek részt a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet kispapjai.

Elmélkedéseiben elsősorban a szemlélődés fontosságára hívta fel a szeminaristák figyelmét Renátó atya.

A szemlélődés nem egy magasröptű, tétlen állapot, hanem állandó ébrenlét a szerető Isten előtt. Fontos, hogy értékelni tudjuk életünk minden eseményét, főleg az Istennel töltött időt, hogy azt egész jelenünkben tudjuk megélni. Nem a múlt és a jövő, hanem a jelen embereivé kell válnunk, mivel most ez létezik. A múlt már megtörtént, és nem tudunk rajta változtatni, a jövőt pedig csak feltételezzük, hogy eljön – fogalmazott a kármelita szerzetes.

Ez az imaforma nem könnyű, tanulást és gyakorlást kíván tőlünk, de bármikor alkalmazható, ha van pár csendes percünk – mondta Béri László Renátó OCD, aki a szentségimádás keretein belül segítette a szemlélődésre való ráhangolódásban a papnövendékeket.

Forrás és fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet, Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő