„Itt mindig vár benneteket valaki” – Kápolnamegáldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpontban

Hazai – 2018. november 14., szerda | 17:29

Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az oltárban helyezték el.

A főpásztor prédikációjában feltette a fiataloknak a kérdést: „Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?” Aki erre a kérdésre azt válaszolja, hogy szent, az a legnagyobb karriert választotta. Ez a hivatás nem szűnik meg a halállal. Akik szentek szeretnének lenni, azok már megcélozták a túlvilágot. Olyan célt választottak, amely itt, a földön is nagyszerű, s még a túlvilágon is működik. Akik szentek akarnak lenni, azok be akarnak jutni a mennyországba.

Ma, a magyar szentek és boldogok emléknapját ünnepeljük – emlékeztetett a püspök. „Vannak köztünk és körülöttünk is szent életű emberek: diákok, tanárok, szülők, és még papok is. A szentek tele vannak élettel, s életük túlárad a szeretettől. Túlárad bennük a szeretet, az öröm, a jóság.”

Ma, amikor ezt a kápolnát megáldjuk, azt kérem tőletek, hogy álmodjatok nagyot saját magatokról! Akarjatok nagyszerű életet élni, ne csak éldegélni, ne csak túlélni. Álmodjatok nagyot! Akinek van álma, az meg is tudja azt valósítani. Akinek nincs, annak mások valósítják meg az álmait, és ő maga szolga lesz. Akarjatok nagyszerű életet élni a Szeretetben, Istenben! – buzdította a diákokat Varga László.


A szentmise végén Bálint Gábor, a Nagyboldogasszony Iskolaközpont vezető hittanára köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkájukkal segítették a kápolna megújítását – külön kiemelve Bellai Zoltánt, aki a szentély berendezését készítette –, majd bátorította a fiatalokat: „Itt mindig vár benneteket valaki. Érezzétek otthon magatokat itt, és találkozzatok Jézussal! A kápolnában lehetőségetek van megpihenni, elcsendesedni, megállni. A kápolna a tiétek, a miénk. Használjuk együtt. Tegyük otthonná, hogy ide valóban mindig jó legyen bejönni.”

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria