„A választás szabadsága a tiétek!” – Ünnep a kaposvári Szent Imre Kollégiumban

2018. november 7. szerda 16:04

Az intézmény névadójára emlékeztek a kaposvári Szent Imre Kollégium lakói és munkatársai november 6-án. Az ünnepségen Varga László megyéspüspök is részt vett.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

„A választás szabadsága a tiétek!” – szólította meg a kollégium lakóit köszöntőjében Varga László püspök.

„Nem választhattad meg, hogy magyarnak szüless-e, azt sem, hogy melyik családba szüless, és azt sem, hogy fiúnak-e, vagy lánynak. Azt viszont te döntöd el, hogy abban a családban, abban a kultúrában, melyben nevelkedsz, milyen döntéseket hozol. Ez a te szabadságod!” – szögezte le a főpásztor.


A kaposvári megyéspüspök kiemelte: „Szent Imre a választás szabadságával élt. A saját korában a legnagyobbat választotta: az Isten országát tekintette mindenek felett. Ezért döntött úgy, hogy a kornak megfelelő legmagasabb mércét, a szüzességet választja.

Szent Imre jól használta a szabadságát. Az alatt a rövid idő alatt, amíg élt, nagyon jó döntéseket hozott, és a legnagyobb karriert futotta be: szent lett.


Használjátok a szabadságotokat! A választás szabadságát senki nem veheti el tőletek!” – buzdította a fiatalokat Varga László püspök.

A kollégisták – akik között van általános iskolás, illetve középfokú tanulmányait végző diák is – rövid műsorral készültek az alkalomra, melyet nevelőikkel együtt adtak elő.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
tizenkilencedik-alkalommal-kerestek-szent-erzsebet-utodat
Tizenkilencedik alkalommal keresték Szent Erzsébet utódát

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által alapított Szent Erzsébet rózsája díjat Horváth Kálmánné, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese vehette át november 17-én Budapesten, a Szent István-bazilikában. Átadták a konferencia Eucharisztiához kötődő rajz- és fotópályázatának díjait is.

22:55
iden-rolla-janos-hegedumuvesz-vehette-at-szent-marton-dijat-pannonhalman
Idén Rolla János hegedűművész vehette át a Szent Márton-díjat Pannonhalmán

Rolla János hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertmestere vehette át november 16-án, a Pannonhalmi Főapátság Szent Márton-napján a főapátság, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok által alapított Szent Márton-díjat.

19:50