„A választás szabadsága a tiétek!” – Ünnep a kaposvári Szent Imre Kollégiumban

2018. november 7. szerda, 16:04

Az intézmény névadójára emlékeztek a kaposvári Szent Imre Kollégium lakói és munkatársai november 6-án. Az ünnepségen Varga László megyéspüspök is részt vett.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

„A választás szabadsága a tiétek!” – szólította meg a kollégium lakóit köszöntőjében Varga László püspök.

„Nem választhattad meg, hogy magyarnak szüless-e, azt sem, hogy melyik családba szüless, és azt sem, hogy fiúnak-e, vagy lánynak. Azt viszont te döntöd el, hogy abban a családban, abban a kultúrában, melyben nevelkedsz, milyen döntéseket hozol. Ez a te szabadságod!” – szögezte le a főpásztor.


A kaposvári megyéspüspök kiemelte: „Szent Imre a választás szabadságával élt. A saját korában a legnagyobbat választotta: az Isten országát tekintette mindenek felett. Ezért döntött úgy, hogy a kornak megfelelő legmagasabb mércét, a szüzességet választja.

Szent Imre jól használta a szabadságát. Az alatt a rövid idő alatt, amíg élt, nagyon jó döntéseket hozott, és a legnagyobb karriert futotta be: szent lett.


Használjátok a szabadságotokat! A választás szabadságát senki nem veheti el tőletek!” – buzdította a fiatalokat Varga László püspök.

A kollégisták – akik között van általános iskolás, illetve középfokú tanulmányait végző diák is – rövid műsorral készültek az alkalomra, melyet nevelőikkel együtt adtak elő.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda