A Comunione e Liberazione hatvanezer tagját várják Rómába

Ferenc pápa – 2015. március 3., kedd | 16:49

A Comunione e Liberazione (CL) olasz katolikus egyházi mozgalom alapítója, Luigi Giussani halálának tizedik és a mozgalom alapításának hatvanadik évfordulója alkalmából Ferenc pápa március 7-én, szombaton különleges kihallgatáson fogadja a közösséget – tájékoztat a Vatikáni Rádió.


A Comunione e Liberazione mozgalom március 2-án kiadott nyilatkozata szerint a közösség hatvanezer tagját várják a világ számos országából Rómába.

A szombati program délelőtt fél tizenegykor kezdődik a Szent Péter téren a közös reggeli imádsággal, majd óriáskivetítőkön az alapító Luigi Giussani tanításából látnak-hallanak részleteket a résztvevők. Délben érkezik a térre Ferenc pápa, beszédet intéz hozzájuk, majd az Úrangyala imádság és pápai áldás zárja a találkozót.

A CL mozgalom jelenlegi vezetője, a spanyol Julian Carrón még januárban levélben fordult a közösség tagjaihoz, többek között ezekkel a gondolatokkal: „A Ferenc pápa atyai jósága miatt érzett hála elárasztja életünket, és nem szeretnénk lelki felkészülés nélkül elmenni a találkozóra. Arra kérlek benneteket, hogy mindennap személyesen a Szentlélekkel együtt imádkozzatok, hogy mindenki a legjobb módon tudja befogadni mindazt, amit a pápa nekünk mond, a mi személyes és közösségi utunk számára! Úgy nevelődtünk mindannyian, hogy Péter alakjában hitünk alapját ismerjük fel. »Annak a Jézusnak az arca – ahogy don Giussani tanította – ma a hívők összessége, a misztikus Test, ahogy mondjuk, Isten népe, melyet kezesként vezet egy élő személy, Róma püspöke.« Örömmel adunk hangot az apostolutód iránti tiszteletünknek és hálánknak, ahogy ő napról napra fenntartja hitünket folyamatos tanúságtételével és a jelenkori kihívásokra adott tanítói tevékenységével. Mekkora egyszerűség kell annak elismeréséhez és elfogadásához, hogy mindnyájunk élete egy olyan emberrel való kapcsolattól függ, akiben Krisztus tanúságot tesz az örök igazságairól, itt a történelmi jelenben. Aránytalannak tűnik, hogy mindennek az alapja egyetlen ember törékenységével áll kapcsolatban.

Ahhoz, hogy egyre hűségesebben kövessük a karizmánkat, ami annyira magával ragadott bennünket, az kell, hogy kövessük a pápát és a vele egységben lévő püspököket. Ezért megyünk Rómába. Nem azért, hogy részt vegyünk egy ünnepélyes találkozón, hanem csupán azért, mert arra vágyunk, hogy megtanuljuk Ferenc pápától, hogyan lehet kereszténynek lenni egy ilyen gyorsan változó világban. Biztos vagyok abban, hogy Ferenc pápa – don Giussani írásainak ismeretében – iránymutatást és tanácsokat ad nekünk” – írta buzdító üzenetében Julian Carrón, a CL közösség vezetője.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria