A családszinódusra készültek a nagybecskereki püspökségen

Külhoni – 2015. március 2., hétfő | 14:04

Házaspárokat, egyedülállókat, özvegyeket, újraházasodottakat hívott együtt gondolkodásra a Nagybecskereki Egyházmegye főpásztora, Német László SVD a nagybecskereki püspökségre február 27-én – tájékoztat az egyházmegye honlapja.

A találkozó témája – összhangban a XIV. rendes püspöki szinódus előkészületével – A család hivatása és küldetése az egyházban és a mai világban volt.

A résztvevők a nagybecskereki, muzslyai és törökbecsei plébániához tartozó hívek voltak, főként két-három gyermekes házaspárok, többen nagyszülők is. A legfiatalabb pár fél éve állt oltár elé, míg a leghosszabb ideje házasságban élők negyvenéves jubileumukat ünneplik az idén. A jelenlévők között ugyanakkor voltak özvegyek, és párkapcsolatban élők is.

A témát vázoló gondolatébresztő vatikáni dokumentum – Lineamenta – összegyűjti azokat a kérdéseket, amelyeket az egyes helyi egyházaknak ki kell dolgozniuk, és 2015. április 15-éig vissza kell juttatniuk a szinódusi főtitkárságra, hogy ezek alapján elkészítsék az úgynevezett Instrumentum laborist, az őszi szinódus munkadokumentumát. Német László SVD püspök – aki részt vesz majd a szinóduson – azzal a céllal hívta össze a találkozót, hogy az előkészítő kérdések alapján meghallgassa, hogyan vélekednek a világiak a családszinódus témáiról.

Fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria