A daganatos betegségben szenvedő gyermekekért mutattak be szentmisét

2015. május 17. vasárnap 21:30

Urunk mennybemenetelének ünnepén, május 17-én Szeidel Péter a daganatos gyermekekért celebrált szentmisét az Örökimádás-templomban a Keresztező Imacsoport dicsőítő és közbenjáró imaalkalmán.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ötödik esztendeje annak, hogy a Keresztező Imacsoport daganatos és leukémiás gyermekekért, családjaikért, a kis betegeket gyógyító orvosokért, ápolókért, valamint civil segítőikért bemutatott zenés misére hív mindenkit. A szokáshoz híven anyák napja és a gyermeknap között szólt most is a közös könyörgés az Úristenhez. Felekezettől függetlenül várták a híveket a dicsőítő és közbenjáró imaalkalomra.

A Keresztező Imacsoport ötlete 2003-ban fogant meg Annus Andreában, miután kisfia, Ádám felgyógyult a gyilkos Hodgkin-limfómából. Imacsoportjuk online szerveződő közösség, amelynek tagjai otthon, egyénileg végeznek imaszolgálatot. Imát honlapjukon lehet kérni, illetve felajánlani, mint ezt tették eddig közel százan.

A szentmisén a százhalombattai Noé Bárkája Zenekar gondoskodott a zenei szolgálatról. Az együttes ezen a néven először második fellépésén, 2011-ben, gyermeknapon szolgált a Bakáts téri Szent Ferenc-templomban, a Keresztező Imacsoport szervezte, daganatos gyermekekért mondott szentmisén.

„A mai egy kicsit másmilyen szentmise lesz, a halálos beteg gyermekekért és az ő családjaikért imádkozunk, hiszen az egyházban közös az örömünk és közös a gondunk”– jelentette be Szeidel Péter templomigazgató a vasárnapi szentmise igeliturgiája előtt.

Szentbeszédében az evangéliumi olvasmány (Mk 16,15-20) magyarázataként felelevenítette a tanítványok lelki fejlődését, ami a feltámadást követő negyven napon át zajlott bennük.

„Nem csupán a mennybemenetel ünnepén adatik meg a keresztény embernek a lélek megújulása és feltámadása, hanem minden nap” – emelte ki Szeidel Péter, majd a mennybemenetel titkáról szólva úgy fogalmazott: az Úr Jézus felviszi a mennybe a mi tökéletlen, bűnös, de megszentelt és megváltott emberségünket.

„Ez azt jelenti, testvérek, hogy ugyan mi tökéletlenül itt maradunk a Földön, emberségünket azonban bemutatja az Atyának, az egész mennyei birodalomnak, mert lám, mondja, aki engem követ, egy napon elnyeri a teljességet” – fejtette ki homíliájában Szeidel Péter.

Hangsúlyozta: bár számtalanszor érezzük emberi természetünk sérülékenységét, gyengeségét, a nehezen érthető szenvedéseket, ám ezeket is meg tudja erősíteni, dicsőíteni az Úr. A megszentelő kegyelem, a szentségek által képessé tesz bennünket olyan dolgokra, amelyekre emberként nem lennénk képesek.

„A mai ünnepen erősítsd meg a beteg gyermekek családjait, hogy hűségesek maradjanak hozzád a megpróbáltatások idején” – hangzott a hívek könyörgése a Keresztező Imacsoport tagjaitól, akik gyermekeik Szentlélek általi gyógyulásáért, az orvosok bölcsességéért, lelki erejéért is könyörögtek, s hogy az Úr legyen az elhunytak öröme és boldogsága.

Fotó: Lambert Attila

Ditzendy Attila/Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15