A dakari érsek óvja a szenegáli fiatalokat az illegális kivándorlástól

2019. április 14., vasárnap | 15:32

Április 5–7. között tartották Dakarban a 34. szenegáli ifjúsági napokat. A záró szentmisén Benjamin Ndiaye érsek a szenegáli fiatalok problémáiról beszélt.

A popenguinei Mária-kegyhelyen több ezer szenegáli fiatal gyűlt össze az ifjúsági találkozó záró szentmiséjére. Érkeztek küldöttségek Elefántcsontpartról, Bissau Guineából, Guineából, Mauritániából, Gambiából, Burkina Fasóból és Maliból.

Homíliájában Benjamin Ndiaye dakari érsek a fiatalokat sújtó munkanélküliségről és az illegális kivándorlás veszélyeiről szólt. A helyi sajtó beszámolója szerint arra biztatta a fiatalokat, hogy szabályos úton utazzanak külföldre és hagyjanak föl az illegális migráció gyakorlatával, amely oly sok áldozatot szed a tengeri átkeléskor.

„Azon munkálkodunk, hogy megkíméljük őket az illegális migráció elmondhatatlan szenvedéseitől, és hogy jobb jövőt biztosítsunk nekik itt, helyben.” A szenegáli érsek annak a reményének adott hangot, hogy sikerül minőségi oktatást biztosítani, sokszínű és eredményes programokon keresztül. A főpásztor szerint a fiatalokat lakóhelyük lehetőségeinek megfelelő szakmára kell tanítani. „Vegyék kezükbe jövőjüket, legyenek készen a megtérésre és szívük megtisztítására” – fogalmazott.

Az ifjúsági találkozó elején egy fórumot tartottak a fiatal katolikus vállalkozóknak, amelyen több országos intézmény jelen volt. A cél az volt, hogy ösztönözzék a fiatalok gazdasági kezdeményezéseit, tájékoztassák őket a foglalkoztatás, a képzés és a finanszírozási lehetőségek módjairól. A találkozó zárónapját imavirrasztás előzte meg.

Az eseményre Michael Banach nuncius egy keresztet küldött ajándékba, amely egy csónakon érkezett, és a parttól körmenetben vitték a Mária-kegyhelyig.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda