A fiatalok vállalkozói szellemét fejlesztő nemzetközi programban vesz részt az ÉrMe

2018. január 22. hétfő 14:34

Európai Erasmus-program indul a fiatalok vállalkozói szellemének fejlesztéséért. A Youth for Entrepreneurship and Business Ethics (YEBE) elnevezésű kutatási projektben Magyarországról az ÉrMe és a Napra Forgó vesz részt.

A Youth for Entrepreneurship and Business Ethics – magyarul: Fiatalok a vállalkozásért és az üzleti etikáért – elnevezésű kutatási projekt az Erasmus Ügynökség támogatásával indult, célja pedig az, hogy a fiatalok vállalkozói készségeinek oktatását és szociális vállalkozói szellemét előmozdítsa. Ez utóbbin a fiatalok üzleti életben és társadalomban való aktív állampolgári szerepvállalásának segítését kell értenünk. A projektet nyolc európai partnerrel együttműködve a Bund Katholischer Unternehmer e.V. (a németországi katolikus vállalkozók szövetsége) irányítja, amely a Christian Business Executives nonprofit szervezete. Magyarországon a keresztény vállalkozók és cégvezetők ÉrMe Hálózatát működtető ÉrMe Alapítvány, valamint a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerőpiaci integrációjáért dolgozó Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. kapcsolódik a projekthez.

A fiatalok vállalkozói szellemének előmozdítását úgynevezett nem formális tanulási lehetőségek biztosításával szeretnék elérni, amelyek elősegítik a vállalkozói kezdeményező képesség és a vezetői készségek kialakítását és fejlesztését, az üzleti etikában való jártasság elsajátítását, illetve az üzleti vezetés etikai dimenzióinak képviseletét a „magas szinten versenyképes szociális piacgazdaságban” (a Lisszaboni egyezményben megfogalmazott kifejezés).

A projekt keretében meghirdetett nem formális oktatási és képzési program jól kiegészíti az egyetemi tanulmányokat, gyakornoki programokat és a fiatal szakemberek továbbképzését. A program a „szociális piacgazdaság” koncepcióját veszi alapul, és kulturális változásokat kíván előidézni az üzleti etika modern felfogása érdekében. A partnerek nyári iskolákat szerveznek a részt vevő fiatalok számára, az etikus üzleti oktatás és a szociális piacgazdaság intellektuális alapjaival ismerkednek, továbbá közvélemény-kutatásokat végeznek a tanulók és vállalati vezetők között.

A projekt irányításáért a Bund Katholischer Unternehmer e.V. (Németország) felelős. További partnerek a Center for Corporate Citizenship (Németország), a CONFORM-Consulenza (Olaszország), a Christian Union of Business Executives – UCID (Olaszország), az ÉrMe (Magyarország), a Napra Forgó (Magyarország), a Social Academy (Szlovénia), a The Union of Christian Business Executives of Slovenia (ZKPS) és a belga ADIC.

A projekt 2018 augusztusáig tart. 

További információk a projekt weboldalán érhetők el: www.yebe.eu

Kérdésekkel Markus Warode projektmenedzserhez lehet fordulni a warode@bku.de e-mail címen.

Forrás: ÉrMe Hálózat

Fotó: Yebe.eu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: gazdaság, ifjúság
Vezető híreink - olvasta már?
isten-szeretet-ezert-szeretett-lenyek-vagyunk-eloadas-sorozat-belso-varkastely
Isten a szeretet, ezért szeretett lények vagyunk – „A belső várkastély”-ról a D18 kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című művéről. A negyedik előadást február 22-én tartotta Baráth Évi orvos. Előadótársa, Béri Renátó kármelita szerzetes betegség miatt nem tudott jelen lenni.

2018. február 23. péntek
tuz-utott-ki-budapest-egyik-legnagyobb-templomaban-felmerul-szandekos-gyujtogatas-gyanuja
Tűz ütött ki Budapest egyik legnagyobb templomában – Felmerül a szándékos gyújtogatás gyanúja

Február 23-án, hajnali három óra után lángra kapott a Budapest Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom kerti tárolója, a lángok később átterjedtek a tetőszerkezetre.

2018. február 23. péntek
Mai evangélium – 2018. február 24.

Mai evangélium – 2018. február 24.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,9–17

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Nagyböjti kalendárium – 2018. február 24.

Nagyböjti kalendárium – 2018. február 24.

Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!

Előző napok »

hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle