A Gazdasági Titkárság kézikönyve a szentszéki hivatalok fizetési mérlegéről

2014. november 10. hétfő, 09:52

A Szentszék Gazdasági Titkársága november első hetében tette közzé és osztotta ki új kézikönyvét az összes vatikáni hivatalnak, mely szabályozza a pénzügyi igazgatás politikáját.


Az új kézikönyv 2015. január elsejével lép hatályba, miután a Gazdasági Tanács és maga Ferenc pápa is jóváhagyta.

„A kézikönyv célja nagyon egyszerű, hiszen a kezdeményezés segíteni akar a Szentszék hivatalainak és adminisztratív szerveinek, hogy javítsa a fizetési mérleg elkészítésének alapelveit és eljárásmódját, a nemzetközi normáknak megfelelően” – mondta George Pell bíboros, a Gazdasági Titkárság prefektusa.

„Az egészséges és következetes pénzügyi igazgatás gyakorlatának használata hozzájárul ahhoz, hogy világos kép alakuljon ki mindazok felelősségéről, akik megbízást kaptak az egyház erőforrásainak kezelésére” – mondta Pell bíboros. Az új pénzügyi politika megerősíti a vatikáni hivatalok tervezési folyamatát, oly módon, hogy az erőforrásokat mind hatékonyabban tudják az egyház küldetésének szolgálatába állítani.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Periodistadigital.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő