A Görögkatolikus Metropólia kántoroknak szervezett lelkigyakorlatot Hajdúböszörményben

2019. március 13. szerda 10:07

A Görögkatolikus Metropólia kántoroknak adott lehetőséget lelki feltöltődésre Hajdúböszörményben, a Mamre ifjúsági szállóban március 8. és 10. között. A lelkigyakorlatot Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Királyné Kocsis Magdolna zenetanár, kántor vezették.

Az alkalom az Előszenteltek Liturgiájával kezdődött, amelyet vacsora és rövid bemutatkozás követett. Ezek után  a résztvevők egyből belevetették magukat a következő napi utrenye gyakorlásába, hogy azt minél szebben és igényesebben imádkozzák.

Szombaton a reggeli szertartás után Kocsis Fülöp tartott elmélkedést. Mivel a nap nagy részében a szent három nap énekeit gyakorolták a résztvevők, az előadás is e téma köré épült. A kántorok átelmélkedhették a kínszenvedés és feltámadás szent titkát mint az isteni szeretet művét.

Este nagy alkonyati istentiszteletet végeztek, amelyben egy görög nyelvű tétel is elhangzott. Az este hátralevő részében a vasárnapra gyakoroltak a kántorok.

A lelkigyakorlat zárásaként a résztvevők utrenyét imádkoztak és az egyházközséggel együtt ünnepelték nagyböjt első vasárnapját.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Zolcsák Istvánné, Debreceniné Erdős Ibolya

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő