A Görögkatolikus Metropólia kántoroknak szervezett lelkigyakorlatot Hajdúböszörményben

2019. március 13., szerda | 10:07

A Görögkatolikus Metropólia kántoroknak adott lehetőséget lelki feltöltődésre Hajdúböszörményben, a Mamre ifjúsági szállóban március 8. és 10. között. A lelkigyakorlatot Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Királyné Kocsis Magdolna zenetanár, kántor vezették.

Az alkalom az Előszenteltek Liturgiájával kezdődött, amelyet vacsora és rövid bemutatkozás követett. Ezek után  a résztvevők egyből belevetették magukat a következő napi utrenye gyakorlásába, hogy azt minél szebben és igényesebben imádkozzák.

Szombaton a reggeli szertartás után Kocsis Fülöp tartott elmélkedést. Mivel a nap nagy részében a szent három nap énekeit gyakorolták a résztvevők, az előadás is e téma köré épült. A kántorok átelmélkedhették a kínszenvedés és feltámadás szent titkát mint az isteni szeretet művét.

Este nagy alkonyati istentiszteletet végeztek, amelyben egy görög nyelvű tétel is elhangzott. Az este hátralevő részében a vasárnapra gyakoroltak a kántorok.

A lelkigyakorlat zárásaként a résztvevők utrenyét imádkoztak és az egyházközséggel együtt ünnepelték nagyböjt első vasárnapját.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Zolcsák Istvánné, Debreceniné Erdős Ibolya

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
eletunk-egyetlen-celja-odaadni-onmagunkat-istennek-rank-bizottakert-apor-vilmos-unnep-gyorben
Életünk egyetlen célja odaadni önmagunkat Istennek a ránk bízottakért – Apor Vilmos-ünnep Győrben

Május 23-án Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök emlékére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, Veres András győri megyéspüspök koncelebrálásával és a Győri Egyházmegye papságának részvételével.

13:26
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
Útravaló – 2019. május 24.

Útravaló – 2019. május 24.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 24.

Mai evangélium – 2019. május 24.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,18–23

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle