A gyöngyösi Autista Segítő Központba látogatott Erdő Péter

Hazai – 2016. szeptember 28., szerda | 16:40

Erdő Péter bíboros az irgalmasság szentéve alkalmából szeptember 28-án látogatást tett a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központban.


A bíboros reggel szentmisét mutatott be a gyöngyös-alsóvárosi Sarlós Boldogasszony ferences templomban.

Ezt követően Kis Erzsébet, az Autista Segítő Központ vezetője mutatta be számára az intézményt és az ott folyó szakmai munkát. Erdő Péter megtekintette az Autista Segítő Központ mindennapjairól szóló kisfilmet, majd az intézmény csoportszobáiban találkozott az ott tanuló autizmussal élő gyermekekkel.

* * *


A gyöngyösi ferences rendi Autista Segítő Központ (ASK)

Az Autista Segítő Központot 1999-ben alapították. Az intézmény fenntartója a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. Az intézmény Magyarországon egyedülálló módon több tagintézmény együttes, egymásra épülő munkájával valósítja meg az autizmussal élő gyermekek és fiatalok, illetve az őket nevelő családok komplex megsegítését.

A segítőközpont célja a szociális integráció elősegítése, az autizmussal élők családjainak támogatása. Mindezt oktatással, bentlakásos intézmény működtetésével és az autizmussal élő felnőttek foglalkoztatásának megszervezésével valósítják meg. Különféle terápiákat nyújtanak az ott lakó gyermekeknek és felnőtteknek (Snozelen-terápia, zeneterápia, művészetterápia, sportolási lehetőségek, szociális készségek egyéni fejlesztése).

Az Autista Segítő Központ a következő tagintézményekből áll: ASK Általános Iskola, ASK Fogyatékos Személyek Otthona, ASK Fogyatékos Személyek Gondozóháza, ASK Lakóotthon.


Forrás: Autista Segítő Központ

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria