A helyi karitászcsoportot támogatták a debreceni katolikus bál bevételéből

2019. március 14., csütörtök | 11:54

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök március 6-án, hamvazószerdán adta át a debreceni katolikus bál tombolabevételéből származó 500 ezer forintos támogatást a debreceni Szent Anna Karitászcsoportnak.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a debreceni katolikus bált február 8-án. A rendezvényen, melynek a Kölcsey Központ bálterme adott helyet, a város hat római katolikus plébániájának hívei vettek részt, közel nyolcszázan. A tombolajegyek eladásából származó bevétellel és a nagyobb összegű felajánlásokkal a hajléktalanellátásban is szolgáló debreceni karitászcsoportot támogatták.

Az összeget Makó Ibolya, a karitászcsoport vezetője vette át a főpásztortól. Elmondta, a támogatást – az előzetes tervek szerint – a segélyszervezet nappali melegedőjének tisztasági festésére, valamint háromszázötven húsvéti élelmiszercsomag összeállítására fordítják.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap