A Pálferi Karitász és a Világszép Alapítvány a teljes életért

2019. március 17., vasárnap | 14:00

A Pálferi Karitász tagjai idén különösen a gyermekvédelmi gondoskodásban élő, onnan kikerülő fiatalok felé fordulnak: a Világszép Alapítvány által támogatott fiatalok segítését tűzték ki célul, velük közösen szeretnék indítani futónagyköveteiket, és kínálnak számos önkéntes lehetőséget a Vivicittán.

A Pálferi Karitász abból a minden emberben élő mély érzésből jött létre 2013 áprilisában, hogy szeretünk másoknak segíteni, illetve, hogy adni öröm és jó, együtt, közösségben pedig még inkább. A csoport tagjai arra törkeszenek, hogy olyan intézmények, kezdeményezések mellé álljanak, ahol megmutatkozik az integráció, az inklúzió, az egymás felé szeretettel való odafordulás, illetve, hogy olyan történeteket láttassanak, amelyek a hétköznapi ember számára sokszor láthatatlanok maradnak.

Sorra kerülnek ki a gyermekvédelmi ellátásból a fiatal felnőttek, akik számára önálló felnőtt életük megkezdése több kihívást tartogat, mint azoknak, akik mögött ott áll természetes támaszként a családjuk. Idén különösen a gyermekvédelmi gondoskodásban élő, onnan kikerülő fiatalok támogatását igyekszik előmozdítani a Pálferi Karitász.

Magyarországon körülbelül 23 ezer fiatal él gyermekvédelmi gondoskodásban. A családjukból kiemelt, traumatizált gyerekek alapvető hátránnyal indulnak az életben – értük jött létre a Világszép Alapítvány. Céljuk, hogy az általuk szervezett programok során minden gyerek és fiatal megtapasztalhassa az egyéni figyelmet, az elfogadó szeretetet és azt, hogy a világ számára is szép és lehetőségekkel teli.

Az alapítvány krízisprogramja a legkülönfélébb élethelyzetekben nyújtott már segítséget: támogatott javítóintézetbe került fiatalt abban, hogy ügyvédet fogadhasson; fiatalokat átmeneti lakhatásban; számos alkalommal talált megoldást hosszú távú lakhatásra, biztosított pszichológiai támogatást, családterápiás beszélgetést nehéz helyzetbe került gyerek, fiatalok számára.

Ezt a krízisalapot szeretnék gazdagítani a Pálferi Karitász futónagykövetei április 14-én, a Vivicittán – így támogatva az alapítvány látókörébe került, nehéz élethelyzetű fiatalokat.

Forrás: Jóügyekért.hu

Fotó: Palferikaritasz.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat