A Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága döntött a fotó- és rajzpályázatokról

2018. október 8. hétfő 13:01

Szeptember 29-én ülést tartott a Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága, melyen többek között a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia által kiírt, Az Eukarisztia az Egyház életének forrása című fotó- és rajzpályázatra beküldött alkotásokat értékelték.

A pályázat célja, hogy a részvevők a rajz és fényképezés művészi eszközeivel bemutassák az Egyház legmélyebb titkát, az Oltáriszentséget és a szentmisét.

A Kaposvári Egyházmegyében 148 rajz, fotó témában több mint 50 pályamű született. A hitoktatási bizottság tagjai korcsoportonként értékelték a pályázatokat. Az első három helyezett minden korcsoportban egyházmegyei jutalomban részesül, alkotásaikat továbbküldik az országos döntőbe.

A Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága különdíjakat is adott az arra érdemes pályázatoknak. A rajzpályázat eredményei a Kaposvári Egyházmegye honlapján olvashatók.

A díjazottak hitoktatóinak november 3-án a Kaposvári Püspökségen tartandó továbbképzésen adja át Varga László püspök, melyeket a hitoktatók a következő vasárnapi szentmisén továbbítanak a díjazottaknak.

Az országos zsűrizésre továbbküldött pályaművek eredményhirdetését november 17-én, a Szent Erzsébet rózsája díjátadó ünnepségen tartják.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
puspoki-latogatas-babolnai-templomban-es-menesbirtokon
Püspöki látogatás a bábolnai templomban és a ménesbirtokon

Szalai Gábor bábolnai plébános meghívására október 14-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke hálaadó szentmisét mutatott be a bábolnai Nepomuki Szent János-templomban a település várossá nyilvánításának 15. évfordulója alkalmából.

15:01
a-szoloto-biztonsaga-avilai-szent-terez-mai-uzenetei
A szőlőtő biztonsága – Avilai Szent Teréz mai üzenetei

Október 14-én, vasárnap tartották a budapest-terézvárosi templom búcsúját. A szertartáson Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök az ima és a szeretetgyakorlás egységére, összekapcsolására buzdított prédikációjában.

13:40