A Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága döntött a fotó- és rajzpályázatokról

2018. október 8. hétfő, 13:01

Szeptember 29-én ülést tartott a Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága, melyen többek között a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia által kiírt, Az Eukarisztia az Egyház életének forrása című fotó- és rajzpályázatra beküldött alkotásokat értékelték.

A pályázat célja, hogy a részvevők a rajz és fényképezés művészi eszközeivel bemutassák az Egyház legmélyebb titkát, az Oltáriszentséget és a szentmisét.

A Kaposvári Egyházmegyében 148 rajz, fotó témában több mint 50 pályamű született. A hitoktatási bizottság tagjai korcsoportonként értékelték a pályázatokat. Az első három helyezett minden korcsoportban egyházmegyei jutalomban részesül, alkotásaikat továbbküldik az országos döntőbe.

A Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága különdíjakat is adott az arra érdemes pályázatoknak. A rajzpályázat eredményei a Kaposvári Egyházmegye honlapján olvashatók.

A díjazottak hitoktatóinak november 3-án a Kaposvári Püspökségen tartandó továbbképzésen adja át Varga László püspök, melyeket a hitoktatók a következő vasárnapi szentmisén továbbítanak a díjazottaknak.

Az országos zsűrizésre továbbküldött pályaművek eredményhirdetését november 17-én, a Szent Erzsébet rózsája díjátadó ünnepségen tartják.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

19:58
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara-94565
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

19:24