A Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága döntött a fotó- és rajzpályázatokról

2018. október 8. hétfő 13:01

Szeptember 29-én ülést tartott a Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága, melyen többek között a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia által kiírt, Az Eukarisztia az Egyház életének forrása című fotó- és rajzpályázatra beküldött alkotásokat értékelték.

A pályázat célja, hogy a részvevők a rajz és fényképezés művészi eszközeivel bemutassák az Egyház legmélyebb titkát, az Oltáriszentséget és a szentmisét.

A Kaposvári Egyházmegyében 148 rajz, fotó témában több mint 50 pályamű született. A hitoktatási bizottság tagjai korcsoportonként értékelték a pályázatokat. Az első három helyezett minden korcsoportban egyházmegyei jutalomban részesül, alkotásaikat továbbküldik az országos döntőbe.

A Kaposvári Egyházmegye Hitoktatási Bizottsága különdíjakat is adott az arra érdemes pályázatoknak. A rajzpályázat eredményei a Kaposvári Egyházmegye honlapján olvashatók.

A díjazottak hitoktatóinak november 3-án a Kaposvári Püspökségen tartandó továbbképzésen adja át Varga László püspök, melyeket a hitoktatók a következő vasárnapi szentmisén továbbítanak a díjazottaknak.

Az országos zsűrizésre továbbküldött pályaművek eredményhirdetését november 17-én, a Szent Erzsébet rózsája díjátadó ünnepségen tartják.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57
Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 9.

Mai evangélium – 2018. december 9.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle