Ferenc pápa a karácsonyfa és a jászol üzenetéről

Ferenc pápa – 2014. december 19., péntek | 17:03

A pápa december 19-én az Apostoli Palota Kelemen-termében köszönetet mondott a veronai és catanzarói küldöttség tagjainak, akik a Szent Péter téren pénteken délután felavatandó betlehemi jászolt és fenyőfát ajándékozták.

Beszédében a Szentatya kiemelte: a betlehemi jászol és a karácsonyfa a fény, a remény és a szeretet jelképei. Nagyon kedvesek a keresztények családok számára. E két szimbólum a megtestesülés misztériumáról beszél nekünk – Isten egyszülött Fiáról, Aki emberré lett, hogy üdvözítsen minket. Arról a fényről beszél, amelyet Jézus hozott el születésével a világnak.

A jászol és a fenyőfa a testvériség, a meghittség és a barátság hírnökei; minden ember szívét megérintik, azokét is, akik nem hisznek. Arra ösztönzik a mai embert, hogy fedezze fel újra a szépséget, amelyet az egyszerűség, a megosztás és a szolidaritás rejt magában. Egységre, egyetértésre és békére szólítanak; arra, hogy adjunk helyet személyes és közösségi életünkben Istennek, aki nem kényszeríti ránk hatalmát, hanem a gyermek törékenységén keresztül fölajánlja mindenható szeretetét.

Forrás, fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria