A Korányi-iskola gyalogos zarándoklata Nagykállóból Máriapócsra

2018. június 7. csütörtök 09:54

Tanulmányi kirándulással egybekötött lelkinapokat szerveztek a nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium 10. évfolyamos tanulói számára május 28–29-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A diákok gyalogosan zarándokoltak Nagykállóból Máriapócsra. A tizenöt kilométeres úton Szabó Tamás pasztorális helynök is elkísérte a zarándokokat.

A Máriapócsra érkezés estéjén Zadubenszki Norbert tartott zenehallgatással egybekötött előadást a keresztény könnyűzenéről. Ismertette, hogyan jelennek meg keresztény értékek és gondolatok a különböző stílusú zenei irányzatok egyes képviselőinél. Ezután a néptáncban jártas diákok táncházat tartottak társaiknak a zarándokház előtti téren.

A második nap délelőttjén több csoportban workshop-foglalkozásokon vehettek részt a diákok. Grunda-Wettstein Angéla pszichológus „időparadoxon” workshopján – „Hasznosítsd újra a tegnapot, élvezd a mát, és légy úrrá a holnapon!” mottóval – az időhöz való viszonyulásról, a saját időperspektíva feltérképezéséről és a mélyebb önismeret lehetőségeiről gondolkodtak együtt a fiatalok.

Grunda Dávid egy kisfilm megtekintése után Kérdéseid vannak az életről? címmel tartott előadást, valamint beszélgetést vezetett a keresztény hit megéléséről. A „Szeretetnyelv” workshopon Szaplonczay Márk az emberi kapcsolatok javításához nyújtott segítséget a Chapman-féle öt szeretetnyelv bemutatásával és gyakorlatával. A logika és a közösség erejét használva dolgoztak együtt a résztvevők Mosolygó Tamás „Oldjuk meg a problémát” workshopján.

 

A diákok a máriapócsi kegytemplomot is megismerték. A lelkinap közös imádsággal ért véget.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
amit-masoknak-odaadtunk-az-elkiser-minket-mennybe-szazeves-balatonfuredi-plebania
Amit másoknak odaadtunk, az elkísér minket a mennybe – Százéves a balatonfüredi plébánia

A plébánia alapításának századik évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutatott be Márfi Gyula érsek a balatonfüredi Krisztus Király-templomban november 11-én, vasárnap.

11:20
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő