A Korányi-iskola gyalogos zarándoklata Nagykállóból Máriapócsra

2018. június 7. csütörtök, 09:54

Tanulmányi kirándulással egybekötött lelkinapokat szerveztek a nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium 10. évfolyamos tanulói számára május 28–29-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A diákok gyalogosan zarándokoltak Nagykállóból Máriapócsra. A tizenöt kilométeres úton Szabó Tamás pasztorális helynök is elkísérte a zarándokokat.

A Máriapócsra érkezés estéjén Zadubenszki Norbert tartott zenehallgatással egybekötött előadást a keresztény könnyűzenéről. Ismertette, hogyan jelennek meg keresztény értékek és gondolatok a különböző stílusú zenei irányzatok egyes képviselőinél. Ezután a néptáncban jártas diákok táncházat tartottak társaiknak a zarándokház előtti téren.

A második nap délelőttjén több csoportban workshop-foglalkozásokon vehettek részt a diákok. Grunda-Wettstein Angéla pszichológus „időparadoxon” workshopján – „Hasznosítsd újra a tegnapot, élvezd a mát, és légy úrrá a holnapon!” mottóval – az időhöz való viszonyulásról, a saját időperspektíva feltérképezéséről és a mélyebb önismeret lehetőségeiről gondolkodtak együtt a fiatalok.

Grunda Dávid egy kisfilm megtekintése után Kérdéseid vannak az életről? címmel tartott előadást, valamint beszélgetést vezetett a keresztény hit megéléséről. A „Szeretetnyelv” workshopon Szaplonczay Márk az emberi kapcsolatok javításához nyújtott segítséget a Chapman-féle öt szeretetnyelv bemutatásával és gyakorlatával. A logika és a közösség erejét használva dolgoztak együtt a résztvevők Mosolygó Tamás „Oldjuk meg a problémát” workshopján.

 

A diákok a máriapócsi kegytemplomot is megismerték. A lelkinap közös imádsággal ért véget.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd