A legszegényebbek is elkísérték utolsó útjára Nirmala nővért Kalkuttában

Megszentelt élet – 2015. június 26., péntek | 18:46

Több mint háromezren vettek részt a Szeretet Misszionáriusai legfőbb elöljárójának temetésén június 24-én Kalkuttában – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

A gyászszertartást Telesphore Toppo bíboros, Ranchi érseke vezette Albert D’Souza kalkuttai érsekkel és a baruipuri püspökkel együtt. A kalkuttai rendházban politikai és vallási vezetők, kormánytisztviselők és a „szegények legszegényebbjei” egyaránt összegyűltek.

A szertartás során a Szeretet Misszionáriusai jelenlegi legfőbb elöljárója, Prema nővér úgy mutatta be Nirmala nővért, mint a Teréz anya hirdette bátorság és együttérzés megtestesítőjét. Hangsúlyozta: „A szeretet és a könyörület üzenetét terjesztette mindazok között, akikkel találkozott. Mindenféle manipuláció vagy elvárás nélkül időt és teret biztosított mindenkinek, hogy megértse aggodalmaikat.”

Amint arról már hírt adtunk, Nirmala Joshi június 22-én éjjel hunyt el.  Ő volt Teréz anya első utóda, tizenkét évig állt az 1950-ben Kalkuttában alapított rend élén. Ez idő alatt sok országot bejárt, új rendházakat nyitott. A Szeretet Misszionáriusai ma közel ötezren működnek a világ 133 országában.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria