Családtól családig – A lengyel püspöki konferencia elnöke fogadta az aleppói érseket

2018. június 21. csütörtök 12:08

Joseph Tobji aleppói érsek június 18-án Stanisław Gądecki érsekkel, a lengyel püspöki konferencia elnökével találkozott. Tobji érsek köszönetet mondott a támogatásért, amelyet a lengyel egyház nyújtott a szíriaiaknak, különösen a háborútól erősen sújtott Aleppó lakóinak.

„Köszönjük a fogadtatást az érsek úrnak, aki törődik az aleppóiak, a helyi egyház és minden keresztény szenvedésével. Hálánkat fejezzük ki ezért neki és rajta keresztül az egész lengyel püspöki konferenciának. Kérjük imáikat, mert csak az Úr menthet meg bennünket, ezért erősebben kell imádkoznunk” – mondta Tobji érsek.

„Aleppó jól ismert országunkban, mert bizonyos értelemben egész Szíria elpusztításának jelképe. Az ötéves háború során a leginkább sújtott hely. Ezért mindig hálásak vagyunk azoknak, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a Családtól családig programmal. Ez nagyon fontos kezdeményezés, mert közelségben tart minket a szíriaiakkal, jóval inkább, mintha pusztán jelképes jelenlét lenne” – fogalmazott a lengyel püspöki konferencia elnöke. Gądecki érsek hozzátette: „Biztosíthatom, hogy imádkozunk a szíriai egyházért, amelyet valóban nagyon súlyosan érintett a konfliktus.”

A lengyelek több mint 1100 szíriai családról gondoskodnak, akiket súlyosan érintett a háború. Ezek a családok a Családtól családig nevet viselő programban vesznek részt, mely 2016 elején indult a lengyel karitász együttműködésével. Stanisław Gądecki érsek 2016 februárjában személyesen is ellátogatott Szíriába.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió/A lengyel püspöki konferencia sajtóirodája

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

20:33
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

19:45
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle