A magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom Nemzeti Tanácsa Szatmárnémetiben ülésezett

2019. március 16., szombat | 14:17

Március 9-én, szombaton a magyar Házas Hétvége közösség felelőseit tömörítő Nemzeti Tanács első ízben ülésezett a határokon kívül, Szatmárnémetiben.

A közösség 12 tartományának vezetői meghallgatták a mozgalom vezetői, Simon Béla és Julianna, valamint Thorday Attila atya előadását, mely elsősorban az elköteleződésről, a közösségben megjelenő gyengeségek, repedések feltérképezéséről szólt. A gyengeségeinkre gyógyírt és áldást jelentenek Jézus boldogmondásai, melyek által megerősítést kapunk további szolgálatunkhoz.

A hálaadó záró szentmisét Schönberger Jenő szatmári püspök celebrálta a Házas Hétvégéhez tartozó atyák koncelebrálásával.

Forrás és fotó: Házas Hétvége közösség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

2019. április 22., hétfő
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

2019. április 22., hétfő