A máltai államfőt fogadta a pápa

2019. március 22., péntek | 10:31

Ferenc pápa március 21-én fogadta Marie Louise Coleiro Preca asszonyt, Málta elnökét. A politikus ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Antoine Camilleri prelátussal, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárhelyettesével.

A szívélyes légkörben lezajlott megbeszélés során a felek utaltak az építő jellegű kapcsolatokra, amelyek összekötik a Szentszéket és a Máltai Köztársaságot. Szóltak az Egyház és az állam közötti együttműködésről a lakosság és a fiatalok emberi, társadalmi, kulturális és spirituális fejlődése érdekében arra az évszázadokra visszatekintő hozzájárulásra alapozva, amit a katolicizmus nyújt az országnak.

A beszélgetés során áttekintették a közös érdeklődésre számot tartó témákat, különös tekintettel az európai integráció kilátásaira, a Mediterráneum helyzetére, ezek között tárgyalva a migráció, a fejlődés érdekében való együttműködés és a vallásközi párbeszéd kérdését – tájékoztat a máltai államfő vatikáni látogatásáról kiadott szentszéki közlemény.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican Media

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
te-is-tamogathatod-az-egyhaz-tarsadalmi-szerepvallalasat
Te is támogathatod az Egyház társadalmi szerepvállalását!

Az egy százalékok felajánlására bátorítjuk olvasóinkat, és figyelmükbe ajánljuk ismét a Viber alkalmazásban elérhető matricacsomagot, amelyet április 28-ig tölthetnek le.

12:00
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd