A megszentelt élet pedagógiája – előadás-sorozat Sárospatakon

Megszentelt élet – 2015. március 2., hétfő | 9:57

„A megszentelt élet pedagógiája” címmel öt szerzetesrend mutatkozik be a sárospataki Szent Erzsébet Házban. Az elsősorban pedagógusoknak szánt előadás-sorozat első alkalmán, március 9-én, hétfőn a piarista renddel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – adja hírül az Egri Főegyházmegye honlapja.


Ferenc pápa 2014-ben hirdette meg a megszentelt élet évét, amely tavaly advent első vasárnapján kezdődött, és 2016. február 2-án ér véget. A szerzeteseket és a megszentelt életet más formában megélőket fókuszba állító esztendőhöz kapcsolódóan szervez előadás-sorozatot a sárospataki Szent Erzsébet Ház 2015/2016-ban A megszentelt élet pedagógiája címmel.

Az előadások alkalmával öt szerzetesrend képviselői ismertetik meg az érdeklődőkkel rendjük múltját, küldetését és mindennapi munkáját. Az előadások a Szent Erzsébet Ház konferenciatermében lesznek (Sárospatak, Szent Erzsébet utca 13.), és minden alkalommal 16 órakor kezdődnek.

A program:

2015. március 9.: Bemutatkozik a piarista szerzetesrend (Szabó László SP, piarista házfőnök, Göd)

2015. április 20.: Bemutatkozik a szalézi szerzetesrend (Andrásfalvy János SDB, a Kazincbarcikai Don Bosco Iskola tanára)

2015. október 19.: Bemutatkozik a jezsuita szerzetesrend (Holzinger Ferenc SJ, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium igazgatója)

2015. november 16.: Bemutatkozik a ferences szerzetesrend (Tokár János OFM, a budapesti belvárosi ferences templom igazgatója)

2016. január: Bemutatkozik a bencés szerzetesrend


Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria