A melkita pátriárka megköszönte a magyar kormány anyagi támogatását

2019. április 11., csütörtök | 14:59

Jusszef Abszi (I. József) melkita görögkatolikus pátriárka április 8-án levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben megköszönte a vendéglátást és a magyar kormány pénzügyi támogatását – tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az egyházi vezető április 8-i, damaszkuszi keltezésű levelében rámutatott, hogy a Hungary Helps Programnak köszönhetően szíriai családok ezrei maradhatnak hazájukban. Jusszef Abszi  (I. József)  úgy véli: a támogatás segítségével megmutathatják a menekülést választóknak, hogy az élet lassan visszatér a normális kerékvágásba Szíriában, és eggyel több okuk van visszatérni szülőhazájukba.

„A Hungary Helps programjai a válságban lévő emberek támogatására irányulnak – írta Jusszef Abszi. – Először meghallgatják őket, majd megfelelő segítséget nyújtanak nekik, miközben tiszteletben tartják nézeteiket és jogukat ahhoz, hogy ősi földjükön maradjanak” 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány a Hungary Helps Program keretében támogatást nyújt a szíriai Melkita Görögkatolikus Egyháznak. Egy iskola újjáépítésére 794 millió, homszi házak és szociális intézmények felújítására pedig 318 millió forintot adnak. A cél, hogy a támogatásnak köszönhetően az ott élők szülőföldjükön boldogulhassanak.

Orbán Viktor február végén fogadta a pátriárkát, aki egyházának több magas rangú tisztségviselőjével együtt érkezett Budapestre a miniszterelnök meghívására. Jusszef Abszi előadást is tartott egy konferencián, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendeztek.

Forrás: MTI

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-husvet-vigiliajan-felelem-kozombosseg-ellenere-szivunk-tele-van-remennyel-es-orommel
Erdő Péter húsvét vigíliáján: a félelem, közömbösség ellenére szívünk tele van reménnyel és örömmel

Jóban-rosszban, szenvedésben és örömben összetartva segítsük egymást anyagilag, testileg és lelkileg egyaránt és bátorító, vonzó, erőt sugárzó jel lehessünk az egész világ előtt – mondta Erdő Péter bíboros, prímás húsvét vigíliáján Budapesten, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.

2019. április 20., szombat
krisztus-feltamadasa-lathato-es-lathatatlan-vilag-talalkozasa
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása – A látható és a láthatatlan világ találkozása

Ternyák Csaba egri érsek írásával kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, kegyelemmel teljes húsvéti ünnepeket!

2019. április 20., szombat
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle