A Miskolci Egyházmegye hittanosai Sajópálfalán adtak hálát az elmúlt tanévért

2018. június 25. hétfő 13:40

Lehetetlen küldetés! – ez volt az idei hittanos tanévzáró mottója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán június 18-án. A csapatversenyből és lelki programokból felépülő eseményre közel 250 gyermek gyűlt össze a Miskolci Egyházmegyéből.

A hálaadásra legtöbben autóbusszal vagy autóval érkeztek, de voltak, akik kerékpárral zarándokoltak a sajópálfalai kegyhelyre a Miskolci Egyházmegye egyházközségeiből – számolt be az eseményről Szepesi Szilárd baktakéki parókus. A regisztráció után huszonhárom 10–12 fős csapatot állítottak össze a résztvevőkből.

A nap Szent Liturgiával kezdődött. Jármi Zoltán sajószentpéteri parókus lelkes prédikációban beszélt a jó nyári szünet összetevőiről és feladatairól. A nyári szünetben is legyünk nyitottak minden újra, ami minket épít, gazdagít, fedezzük fel a körülöttünk lévő értékeket. A jókedv, a barátok között megélt percek töltsenek fel, szerezzünk élményeket. A parókus idézett egy olasz kisváros Don Bosco-iskolájának pedagógusa által összeállított listából, amit a diákoknak jó tanácsként írt a nyári szünetre: találd meg minden napnak az értelmét; olvass minél többet; kerüld azokat a dolgokat, helyzeteket, embereket, amelyektől üresnek érzed magad; sportolj sokat; néha légy csendben; ne beszélj csúnyán; nézz értelmes filmeket; légy hálás és örülj az élet szépségeinek Jézus társaságában...

Idén három „szigeten” – népi játékok, vizes játékok és bibliai játékok – zajlott a gyerekek versenye. Minden egyházközség, menetlevéllel a kezében igyekezett minden sziget különböző feladatait teljesíteni. A gyerekek igazi versenyhangulatban, vidáman  küzdöttek a pontokért, szívükben hordozva a mottót: „ami az embernek lehetetlen, az az Istennek lehetséges” (Lk 18,27).

A szervezők ajándékokkal is készültek: minden gyerek édességet és egy Jézus Krisztus Mindörökké feliratos kitűzőt kapott ajándékba. Meglepetésként Páll Miklós karitászigazgató nagyon sok csokoládét és játékot adott át a résztvevőknek. A hazaindulás előtt a Paraklisz énekeiből imádkozva köszönték meg a szép napot a hittanosok és kísérőik.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

2018. július 20. péntek