A Miskolci Egyházmegye hittanosai Sajópálfalán adtak hálát az elmúlt tanévért

2018. június 25. hétfő 13:40

Lehetetlen küldetés! – ez volt az idei hittanos tanévzáró mottója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán június 18-án. A csapatversenyből és lelki programokból felépülő eseményre közel 250 gyermek gyűlt össze a Miskolci Egyházmegyéből.

A hálaadásra legtöbben autóbusszal vagy autóval érkeztek, de voltak, akik kerékpárral zarándokoltak a sajópálfalai kegyhelyre a Miskolci Egyházmegye egyházközségeiből – számolt be az eseményről Szepesi Szilárd baktakéki parókus. A regisztráció után huszonhárom 10–12 fős csapatot állítottak össze a résztvevőkből.

A nap Szent Liturgiával kezdődött. Jármi Zoltán sajószentpéteri parókus lelkes prédikációban beszélt a jó nyári szünet összetevőiről és feladatairól. A nyári szünetben is legyünk nyitottak minden újra, ami minket épít, gazdagít, fedezzük fel a körülöttünk lévő értékeket. A jókedv, a barátok között megélt percek töltsenek fel, szerezzünk élményeket. A parókus idézett egy olasz kisváros Don Bosco-iskolájának pedagógusa által összeállított listából, amit a diákoknak jó tanácsként írt a nyári szünetre: találd meg minden napnak az értelmét; olvass minél többet; kerüld azokat a dolgokat, helyzeteket, embereket, amelyektől üresnek érzed magad; sportolj sokat; néha légy csendben; ne beszélj csúnyán; nézz értelmes filmeket; légy hálás és örülj az élet szépségeinek Jézus társaságában...

Idén három „szigeten” – népi játékok, vizes játékok és bibliai játékok – zajlott a gyerekek versenye. Minden egyházközség, menetlevéllel a kezében igyekezett minden sziget különböző feladatait teljesíteni. A gyerekek igazi versenyhangulatban, vidáman  küzdöttek a pontokért, szívükben hordozva a mottót: „ami az embernek lehetetlen, az az Istennek lehetséges” (Lk 18,27).

A szervezők ajándékokkal is készültek: minden gyerek édességet és egy Jézus Krisztus Mindörökké feliratos kitűzőt kapott ajándékba. Meglepetésként Páll Miklós karitászigazgató nagyon sok csokoládét és játékot adott át a résztvevőknek. A hazaindulás előtt a Paraklisz énekeiből imádkozva köszönték meg a szép napot a hittanosok és kísérőik.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

2018. december 16. vasárnap
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

2018. december 16. vasárnap
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle