A Nyíregyházi Egyházmegyébe látogatott az apostoli nuncius

2019. április 13., szombat | 17:28

A nyíregyházi Püspöki Hivatalban Szocska A. Ábel megyéspüspök, Papp Tibor főhelynök és Szabó Tamás pasztorális helynök fogadta Michael August Blume apostoli nunciust, valamint Depaula Flavio Silviót, a nunciatúra titkárát április 11-én, csütörtökön.

A püspöki székhelyen működő intézmények közül elsőként a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban fogadták, és a tanulók angol nyelven, valamint zenés műsorral köszöntötték a szentszéki nagykövetet, aki a diákok énekét és zenéjét hallva azt tudatosította a jelenlévőkben, hogy az Isten ilyen szépségeken keresztül is érkezhet hozzánk.

Ezt követően a gyerekek kötetlen fórumon kérdezhették a nunciust hivatásáról, magyar őseiről, afrikai küldetéséről. Michael August Blume az iskolások kérdéseire jó kedvvel és őszintén válaszolt.

A következő állomás a Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola volt, ahol a tanulók táncukkal köszöntötték az érseket, aki látva az egyházi intézmények nyújtotta lehetőségeket, örömmel jegyezte meg, hogy az Egyház reményt és jövőt ad a gyermekek számára.

A látogatás Máriapócson ért véget, ahol a kegytemplomban végzett vecsernyén a Nyíregyházi Egyházmegye papsága és a görögkatolikus papnövendékek is jelen voltak. A szertartás után Michael August Blume a máriapócsi Családvárban tartott előadást az egyházmegye papjainak hitről, evangelizációról, a belső megújulásról és az öröm evangéliumáról. Az előadást kötetlen beszélgetés követte.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Zadubenszki Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-husvet-vigiliajan-felelem-kozombosseg-ellenere-szivunk-tele-van-remennyel-es-orommel
Erdő Péter húsvét vigíliáján: a félelem, közömbösség ellenére szívünk tele van reménnyel és örömmel

Jóban-rosszban, szenvedésben és örömben összetartva segítsük egymást anyagilag, testileg és lelkileg egyaránt és bátorító, vonzó, erőt sugárzó jel lehessünk az egész világ előtt – mondta Erdő Péter bíboros, prímás húsvét vigíliáján Budapesten, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.

2019. április 20., szombat
krisztus-feltamadasa-lathato-es-lathatatlan-vilag-talalkozasa
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása – A látható és a láthatatlan világ találkozása

Ternyák Csaba egri érsek írásával kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, kegyelemmel teljes húsvéti ünnepeket!

2019. április 20., szombat
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle