A pápa imádkozik a libériai bányaomlás áldozataiért

2019. február 23., szombat | 14:17

Ferenc pápa február 21-én, csütörtökön gyásztáviratot küldött Gbarnga püspökének, melyben szolidaritását fejezte ki a tragédiában érintett személyeknek. A Libéria északi részén február 15-én bekövetkezett bányaomlásban több mint negyven ember vesztette életét.

Ferenc pápa nagy szomorúsággal értesült a gbanipeai aranybányában történt szerencsétlenségről. Táviratában a Szentatya szívből jövő szolidaritását fejezi ki a tragédiában érintett személyeknek. Imádkozik azokért, akik szeretteiket gyászolják, valamint a mentésben részt vevő személyekért, akik segítik az áldozatokat. Az erő és a gyógyulás isteni áldásait kéri mindannyiukra.

A február 15-én a Libéria északi részén, Nimba tartományban található, illegálisan működő aranybányánál történt földomlásban több mint negyven személy vesztette életét.

A mentési műveletet nehezíti, hogy a terület nehezen megközelíthető, s problémát jelent a szükséges gépek odaszállítása.

A nyugat-afrikai ország államfője nemzeti katasztrófazónának nyilvánította a területet; a hatóságok elrendelték lezárását, a biztonság fenntartása és az illegális bányászat megelőzése érdekében. A libériai elnök, George Weah nemzeti gyásznapot rendelt el február 18-ára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle