A pápa imádkozik a libériai bányaomlás áldozataiért

2019. február 23., szombat | 14:17

Ferenc pápa február 21-én, csütörtökön gyásztáviratot küldött Gbarnga püspökének, melyben szolidaritását fejezte ki a tragédiában érintett személyeknek. A Libéria északi részén február 15-én bekövetkezett bányaomlásban több mint negyven ember vesztette életét.

Ferenc pápa nagy szomorúsággal értesült a gbanipeai aranybányában történt szerencsétlenségről. Táviratában a Szentatya szívből jövő szolidaritását fejezi ki a tragédiában érintett személyeknek. Imádkozik azokért, akik szeretteiket gyászolják, valamint a mentésben részt vevő személyekért, akik segítik az áldozatokat. Az erő és a gyógyulás isteni áldásait kéri mindannyiukra.

A február 15-én a Libéria északi részén, Nimba tartományban található, illegálisan működő aranybányánál történt földomlásban több mint negyven személy vesztette életét.

A mentési műveletet nehezíti, hogy a terület nehezen megközelíthető, s problémát jelent a szükséges gépek odaszállítása.

A nyugat-afrikai ország államfője nemzeti katasztrófazónának nyilvánította a területet; a hatóságok elrendelték lezárását, a biztonság fenntartása és az illegális bányászat megelőzése érdekében. A libériai elnök, George Weah nemzeti gyásznapot rendelt el február 18-ára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő
Útravaló – 2019. március 26.

Útravaló – 2019. március 26.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. március 26.

Mai evangélium – 2019. március 26.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 18,21–35

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle