A pápa részvétét fejezte ki a törökországi merénylet kapcsán

Ferenc pápa – 2015. október 12., hétfő | 15:19

Ferenc pápa október 11-én, vasárnap angol nyelvű táviratot küldött az ankarai robbantások hírére Recep Tayyip Erdoğan török államfőnek. Ebben hangsúlyozza: mélyen elszomorította a török fővárosban történt, számos áldozatot követelő merénylet.

A Szentatya szívből jövő szolidaritását fejezte ki a tragédiában érintetteknek, és elítélte a barbár cselekedetet. Lelki közelségéről biztosította a gyászoló családokat, illetve a biztonsági embereket és az elsősegélynyújtó személyzetet, akik a sérülteket látják el. Az elhunytak lelkét a Mindenható szerető irgalmába ajánlja. Ferenc pápa végül isteni erőt és békét kér a gyászoló hozzátartozóknak.

Október 10-én, szombat délelőtt helyi idő szerint tíz óra után néhány másodperces különbséggel két pokolgép robbant fel  Ankara központjában, a főpályaudvar közelében, ahol emberek százai gyülekeztek béketüntetésre a közalkalmazotti szakszervezetek konföderációjának felhívására. A békés felvonulásnak az lett volna a célja, hogy a kurd lázadók és a török biztonsági erők között kiújult erőszak megállítására szólítson fel.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria